perjantai 7. lokakuuta 2016

Päiväkodin lelupäivät.

"Jes! Päiväkodissa on joka päivä lelupäivä!!" Näitä hurraa -huutoja lenteli päässäni elokuun alussa. Kesä ei ollut vielä loppu vaikka arki painoikin päälle ja ajattelin, että nyt aamulähdöt on varmasti helpompia. "Aah, ei enää tappelua lasten kanssa siitä milloin on lelupäivä ja mikä päivä se lelupäivä on. Ei enää sitä, että saan jommankumman koko ajan kiinni siitä, kun koittavat salakuljettaa milloin missäkin taskussa lelujaan hoitoon!" Hei ihan oikeasti, olen tosissani! Pahimmillaan niitä piilotettiin kalsareihin :D

leikkiauto lelu potkuauto punainen syksy päiväkoti päiväkotiarki lelupäivä omalelupäivä

Mutta kun ikinä ei voi olla tyytyväinen, eihän? Oli se vaan silloin parempi - oikeasti. En vain tiennyt sitä ennenkuin sen menetin. Niin kliseistä ja niin totta. Nyt tappelen useammin lasten kanssa leluista kuin koskaan aiemmin. Nyt nuo pojat haluaa joka päivä viedä saman lelun päiväkotiin. "Mulla oli toi eka!" tai "sulla oli toi eilen, nyt on mun vuoro." Pahinta on se, kun toinen on aamun aikana ehtinyt kääntää jo huoneen ainakin kertaalleen ympäri ja levittelemään kiitettävän määrän leluja ympäri lattiaa ja toteaa: "mulla ei oo mitään kivaa lelua, minkä voisin ottaa mukaan. Mä en voi lähteä ennen sitä."

Maanantaina palo sitten tämän äidin hihat loppuun asti. Karjuin pojille, että perrrrrr.. sentään. "Sano päiväkoti mitä tahansa, niin minä päätän tästä lähtien, että teillä on tasan tarkkaan yksi päivä viikossa jolloin te saatte viedä oman lelun päiväkotiin mukananne.. Ja se on sitten maanantai!! Yhtäkään mutinaa en kuuntele asiasta ja jos kerrankin yritätte nyt kiukutella tätä päätöstä vastaan, niin kohta ette vie edes sinä yhtenä päivänä mitään leluja mukananne!"

Huoh! Natsimutsi täällä vaan hei ;)

2 kommenttia:

  1. Lelupäivä se ah niin ihana mikä raastaa monen äidin mieltä aamuisin. Sama kun se, että mitä laittaa päälle. Itse kun olen päiväkodin työntekijä niin mun mielestä lelupäivät voi vetää pois markkinoilta ja ehkä kerran kuussa olis joku special day jolloin lelun saa ottaa mukaan hoitoon ja siihen vois sopii joku esittelykierros myös. Lapset sais kertoo lelusta ja perustella miksi tämä on mukana hoidossa. :D Terv. toinen natsimutsi (suutarin lapsilla ei ole kenkiä-äiti myös ehkä vähän) :D

    VastaaPoista
  2. Tunnistan niin tämän tilanteen! Meidän pojilla on joka aamu hirveä mietintä minkä lelun ottaisi mukaan. Sitten kun päätös on syntynyt se tietty lelu ei sitten löydy mistään. Koko huone käännetään ympäri ämpäri ja raivotaan. Muutama kuukausi sitten meilläkin syntyi muutaman ärräpään säestämänä uusi sääntö ja se on, että saa valita vain sellaisen lelun jonka näkee sillä hetkellä.. t. toinen natsimutsi täällä vaan.. :D Hahaa..

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!