tiistai 4. lokakuuta 2016

Lippalakit vaihtuvat pipoihin.

Vuosi alkaa olla sen verran pitkällä, että lippalakit voi pikkuhiljaa haudata kaapin perälle ja kaivaa pipot esiin. Olen useammankin pipon vuosien varrella tehnyt pojille ja tänä syksynä sain todeta, että jokainen niistä on jäänyt pieneksi. Olen siirtänyt ja siirtänyt pipon kaavoittamista ja nyt se oli edessä vääjäämättä. Halusin leveydestä tarpeeksi napakan peruspipon, jossa on kuitenkin hieman liikaa korkeutta jolloin pipo jää vähän ruttuun. Sehän kun on nyt muotiakin ;)

trikoopipo pipo diy ompelu lasten kaksinkertainen sampsukkaKaavan piirrossa vähän oikaisin. Piirsin mittasuhteiltaan suunnilleen oikeanlaisen kaavan, mutta selvästi liian ison. Pihinä en tahtonut heittää kangasta hukkaan, vaan tein suoraan käyttöön ajatellusta kankaasta testiversion. Uhkarohkeata - tiedän, mutta onneksi tällä kertaa onnistuin. D tahtoi itselleen monsteriautopipon, joten tämä äiti otti härkää sarvista ja leikkeli pipokappaleet suoraan tarvittavasta trikoosta. Tein pipon kaksinkertaisesta kankaasta ja sisäpuolelle valitsin sellaista jämäkangasta, jota nyt vaan ei ole tullut käytettyä.

Ompelin pipon viimeistelyä vaille valmiiksi ja testasin pojan päähän. Kolmesti tai neljästi pienensin pipoa, kunnes pipo oli oikeankokoinen ja olin lopputulokseen tyytyväinen. Sitten vielä kääntöaukko kiinni ja nyt vasta piirsin sen "virallisen" kaavan. Asettelin pipon paperin päälle, merkitsin leveyden ja korkeuden sekä vanhaa kaavaa apuna käyttäen muodon. Lisäsin vajaan sentin saumavaroja joka puolelle ja mittasin pojan päänympäryksen. Meidän lapsilla ei ole ihan pienimmät päät, joten tästä kaavasta tuli 51 senttisen kaava :D Siitä sitten pienentämällä ja suurentamalla meinasin tehdä muut koot.

Hyvin toimi ja tulihan sitä sitten surautettua parissa päivässä kahdeksan pipoa :D Näihin pipoihin en laittanut mitään käsityömerkkejä kiinni vaan leimasin jokaisen pipon sisäpuolelle tekstin sen mukaan kenen pipo se on. Esimerkkinä kuopuksen pipoon tuli lukemaan Danielin oma, äidin tekemä. Kankaat taitavat kaikki olla Sampsukasta.

4 kommenttia:

 1. Nyt pitäisi pipot riittää, vaikka joku jonnekin häviäisi. Ainakin meidän lapsilla hävisi "jonnekin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin vähäksi aikaa ;) Meilläkin nuo pipot tuntuu aina häviävän. Tai menee sellaiseen jemma -nimiseen paikkaan ja löytyy sitten, kun niitä ei enää tarvita.

   Poista
 2. Ååååå.. vau! Mä oon niin kade, että olet jaksanut tehdä näin paljon pipoja! Minä menin vaan ja klikkasin verkkokaupasta pojille uudet pipot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot tekee niin nopeasti, että se on ihan tosta noin vaan. Ja kun tiesin, että teen useamman niin ensin leikkasin kaikki ja sitten ompelin kaikki :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!