torstai 13. lokakuuta 2016

Lasten kanssa lentokoneeseen - mitä kaikkea käsimatkatavaroihin?

Toivottavasti en ole täysin vähemmistöä tässä asiassa, mutta minä pakkaan aina listan kanssa. Kirjoitan listan - yleensä vielä monella sarakkeella, jossa on siis oma listani ja lasten listat. Mieheni ei ole koskaan päässyt listalle mukaan - hän saa itse hoitaa oman tonttinsa ;)

syksy talvi syyskanerva kanervat kanerva pinkki lentokone lasten kanssa käsimatkatavarat mitä tarvitaan

Ja nyt  me olemme lähdössä ulkomaille - lentokoneella, joten kaikkea pitää ajatella vielä vähän enemmän. Esikoinen on ollut muutamia kertoja lentokoneessa, mutta kuopus ei koskaan. Ja esikoisenkin kanssa lentämisestä on jo yli kolme vuotta aikaa. Nyt siis yksi tärkeimmistä listoista on mitä pakataan mukaan käsimatkatavaroihin lentokoneeseen. Rajoituksiahan on jonkun verran, mutta ajattelin, että teen ensin listan ja mietin sitten onko siinä jotain sellaista, mitä en saisikaan koneeseen käsimatkatavaroissa viedä. Jos näin on, yritän keksiä korvaavia tuotteita tai miettiä onko kyseinen tavara edes tarpeellinen. Sanomattakin on varmasti selvää, mutta kerrattakoon, että lista on tehty lasten kanssa matkustavan näkökulmasta.
 • passit tai muut vastaavat matkustusasiakirjat
 • lentoliput
 • kopiot passeista ja lentolipuista
 • vesipullo - vaikka tyhjänä, niin ei tule ongelmia. Olen ymmärtänyt, että ainakin Suomen päässä invavessassa on tavallinen hana ja siellä voi pullon käydä täyttämässä. Tosin, haluaakohan sitä ottaa juomavettä yleisestä vessasta..
 • unilelu, riepu tai muu lapselle tärkeä juttu.
 • vaihtovaatteet - sekä lapselle, että itsellesi. Älä naura tai pyörittele silmiäsi siellä :D koskaan ei tiedä, jos vaikka se juuri kaadettu mehulasillinen hyppää syliin.
 • suklaapatukka tai joku muu nopean energian lähde, jos vaikka ruokaa joudutaankin odottamaan.
 • tietokone, täbi, älypuhelin ja TÄYDET akut (markkinoille tulleita powerbankkeja kannattaa varmaan myöskin harkita). Peleillä ja videoilla saa varmasti ajan kulumaan nopeammin.
 • piirustuspaperia ja kynä tai kyniä.
 • lastenlehti
 • käsipyyhkeitä / talouspaperia / nenäliinoja
 • kosteuspyyhkeitä (kai näitä saa viedä?)
 • purkkaa
 • huulirasva
 • muutama laastari
Mitä en ole osannut ajatella ollenkaan listaa laatiessani? Mitä sinä lisäisit listalleni?

10 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu toinen listojen kirjoittaja. :) Olemme lentäneet paljon lasten kanssa ja stressasin ennen käsimatkatavaroiden pakkaamisesta. Nyt olen todennut, että kaiken muusta selviytyy kunhan on A) Ipadit B) Herkkuja lahjomiseen C)Uudet alusvaatteet lapsille D) Muutama pikku lelu tai piirrustuslehti. Lisäksi kannattaa pakata koneeseen käsimatkatavaroihin kappalellisesti mahdollisimman muutama kassi. Ei ole mitään vaikeampaa kun pitää huolta jokaisen pikkuisesta nyssykästä ja pussukasta. Kummallekin aikuiselle oma reppu selkään, se toimii kaikista parhaiten. Ihanaa reissua teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, toi kassihomma! Olin ajatellut, että pojat saa ottaa omat reput mukaan, mutta ehkä vois olla ihan hyvä jos vain meillä vanhemmilla olisi. Kiitos <3

   Poista
 2. babywipeseja saa viedä ja kannattaa! Myös ehkä pari tyhjää muovipussia likapyykin tms varalta.
  Norwegianilla oli muuten jo wlan ilmassa, mitä sai käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on joku mikä-lie Jettime -yhtiö :D Toivotaan todella, että olisikin wlan, mutta pahoin pelkään. Likapyykkiä varten pussi, check! Kiitos Minttu <3

   Poista
 3. Aika hyvä lista. Useat lentoyhtiöt antavat lapsille jonkinlaisen askartelupaketin. Hyvä silti olla oma mukana.Mä oon ottanut Suomen puolella vettä pulloihin, ei kait se vessapönttövettä ole ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on muuten totta, mutten ole uskaltanut laskea sen pussukan varaan :D Ajattelin, että nykyään kun kaikesta säästetään, niin tämä voisi olla niitä ensimmäisiä kustannuksia joista lentoyhtiöt luopuu. Eihän se pönttövettä ole, mutta ystäväni totesi, että mistä sitä tietää kuinka moni siitä on suoraan juonut tms., että suuttimessahan voi olla vaikka mikä määrä pöpöjä, jotka on sitten siinä juomavedessä seuraavaksi ;)

   Poista
 4. Mehän ei koskaan olla lasten kanssa lennetty, mutta meillä aina reissussa tapahtuu jotain kaaosmaista eli mulla ois varmaan raahattavana iso läjä paperia, kosteuspyyhkeitä tms. vaihtovaatteita, muutama muovipussi, särkylääkettä ja pakkaus laastaria sekä varmasti tarpeeksi tekemistä ja lahjomuksia lapsille sekä jotain rentouttavaa vanhemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on meillekin nyt eka kerta. Koko perheenä. Ja meistä vanhemmistakin mä vaan oon lentänyt oisen lapsen kanssa. Isä ei ole koskaan lentänyt lastensa kanssa.

   Poista
 5. Silloin kun ollaan
  aiemmin matkustettu pienten kanssa olen saanut viedä läpi smoothieita ja pilimehuja ja lastenruokapurkkeja enemmän kun ne määräykset on. Jopa Lontoossa, missä ollaan tiukkoja. Siellä tosin piti aukaista joku purkeista ja maistaa sosetta turvatarkastajan nähden. Sain itse valita purkin. Ei tarvinnut maistaa ruokasosetta kylmänä. Me lennetään parin viikon päästä koko perhe. Mies palaa jo viikon loman jälkeen. Minä lennän yksin neljän kanssa kotiin parin viikon loman jälkeen. Sitä reissua pitää vähän suunnitella etukäteen.. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui!! Neljän kanssa yksin. Se alkaa mennä jo elämysmatkailun puolelle ;) Kiitos, ja ihanaa lomaa teillekiN!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!