keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Helppoa, nopeata ja hyvää arkiruokaa.

Mikä siinä on, että arkiruoaksi halutaan aina jotain helppoa, nopeata ja hyvää? Helppo, nopea ja hyvä.. Onkohan oikeasti edes mahdollista saada kaikkia samaan mahdutettua :D Eikös se usein käy niin, että kolmesta kriteeristä aina joku pitää jättää pois, jotta kaksi muuta voidaan toteuttaa?

Olen aiemminkin tainnut kriiseillä ruoasta. Ruoka on ehkä se pahin kriiseilyn aihe minun elämän perusarjessa. Ruoka on ennenkaikkea polttoaine meidän jokaisen elämälle, mutta ainakin minulle se on niin paljon enemmänkin, etten vaan voi syödä siksi, että niin pitää tehdä pysyäkseen hengissä. Ruoka on nautinto ja tottakai sitä toivoo, että jokaisena päivänä saisi nauttia maukkaan, mutta toki myös terveellisen, ravitsevan ja helpon aterian. Haluaisin enemmänkin uhrata aikaa ruoanlaitolle, mutta en tiedä mistä sitä nipistäisin. Ja toisaalta arkena ei ehdi ja viikonloppuna ei halua viettää hellan ääressä montaa tuntia, varsinkin jos ulkona on ilma kuin parhaanakin kesäpäivänä.

lohi kylmäsavulohi lämminsavulohi voileipäkakku kalavoileipäkakku

kinkku liha kinkkuvoileipäkakku

Useimmiten meillä syödään ruoka ainakin kertaalleen jäähdytettynä. Harvoin ehdimme laittaa ruokaa työpäivän jälkeen saman päivän päivällistä varten, joten syömme päivälliseksi eilen tai toissapäivänä tehtyä ruokaa ja seuraavaa päivää varten alan laittaa ruokaa ruokailun jälkeen. Sitten taas sitä ei kukaan syö heti laitettuna, vaan se jäähdytetään ja lykätään seuraavana päivänä mikroon ennen ruokailua.

Ehkä kerran viikossa on se poikkeus, että syömme ruoan juuri valmistuneena. Tällä viikolla poikkeusruoaksi valmistui siskonmakkarakeitto. Onko siihen joku syy tai konkreettinen fakta, miksi ruoka on aina parempaa juuri tehtynä, kuin kertaalleen jäähdytettynä?

Meillä useimmiten on ruoaksi jotain seuraavista tarpeen mukaan perunalla, pastalla tai riisillä: jauhelikastike, nakkikastike, spagettikastike, kinkkuherkkusienipasta, lihamakaronilaatikko, kinkkukiusaus, kanankoivet, siskonmakkarasoppa ja pizza. Sekä tietysti kesäisin grillataan.

Nyt ystävät! Kaikki hyvät nopeat ja helpot arkiruoat jakoon, sillä minä haluan lisää ideoita meidän perheen ruokalistojen tekoon.

Kuvat: muutama viikko takaperin tein tilauksesta kaksi voileipäkakkua.

2 kommenttia:

  1. Meidän helppoihin arkiruokiin kuuluu kaikki kasvissosekeitot, wokit, munakkaat, uunilohi ja perus jauheliha- tai kinkkupastat. Meillä on aika usein myös "chili con carnea" ilman tai lihan kanssa. Kerran viikossa teen jonkun tavis-keiton tai laatikon niin, että siitä riittää juuri kahdelle päivälle. Kerran arkiviikossa sallin meille myös jonkun puolivalmisteen/eineksen tai pahimmassa tapauksessa syömme sinä päivänä ulkona. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ainakin syödään pari päivää samaa ruokaa. Jos riittää syödään vielä kolmaskin päivä.

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!