keskiviikko 17. elokuuta 2016

Mökillä on mukavaa!

pohjoissuomi järvi maisema tyyni kuusamo kitka

pohjoissuomi järvi maisema tyyni kuusamo kitka

pohjoissuomi järvi maisema tyyni kuusamo kitka

pohjoissuomi järvi maisema tyyni kuusamo kitka

pohjoissuomi järvi maisema tyyni kuusamo kitka

Arkea jaksaa huomattavasti paremmin, kun on jotain mitä muistella. Vietimme nyt kesällä mökillä reilun viikon ja siinä ajassa ehdimme tehdä paljonkin, mutta tällä kertaa suurimmaksi osaksi vain sitä mikä haluttiinkin tehdä. Usein mökille mentäessä meillä on tiedossa ainakin yksi homma mikä pitää tehdä. Eipä siinä, mies rakastaa, kun saa puuhailla ja samallahan se on sitä peruskunnossapitoa. Asioita, jotka jonkun on joka tapauksessa tehtävä. Tällä kertaa uusittiin venevajan veneen nosto ja laskutrallit, kun jäät veivät edelliset mennessään.

Kävimme Kiutakönkäällä ja Riisitunturilla, nautimme luonnosta. Söimme grilliruokaa, nuotiomakkaraa ja ravintolassakin. Saunoimme, uimme ja kuivattelimme vaatteita puussa. Veneilimme ja mato-ongimme. Savustimme ahvenia ja kirjoitimme nuotiopaikan reunuskiviin uusia nimikirjaimia. Etsimme mustikoita ja leivoimme piirakkaa. Poistimme tikkuja jaloista ja laastaroimme useita pipejä. Pelasimme mölkkyä ja korttia, katsoimme televisiota, nukuimme ja leikimme. Pumppasimme kaivosta vettä ja heitimme vesi-ilmapalloja. Nauroimme. Kävimme Posiolla, leikimme Rukan leikkipuistossa ja laskimme kesäkelkkarataa. Autotiellä väistelimme poroja ja omalta pihalta hätyyttelimme niitä pois. Ihastelimme järvimaisemaa ja kuljimme kumisaappaissa. Tätä kaikkea ja paljon muutakin me teimme mökillä.

Muistatteko kun D teloi jalkansa pudottuaan veneessä portailta? D arasti jalkaa vielä reilu viikko tapahtuneen jälkeen, niin kävimme sen sitten kuvauttamassa ennen pohjoiseen lähtöä. Itse asiassa niin, että kun kotoa lähdimme aamulla, niin ensimmäinen pysähdys oli Järvenpään Aavan röntgenosasto. Kuvien räpsäytys, akuutti diagnoosi (ei murtumaa) ja takaisin autoon istumaan. Nokka kohti pohjoista kiitos. Muutamaa tuntia myöhemmin lääkäri soitti ja kertoi, että oma diagnoosimme oli oikea ja pojan jalassa oli kuin olikin vain venähdys. Vielä mökilläkin D käveli huonommanlaisesti ja uskon, että osaltaan tästä jalkakivusta johtuen hän ei jaksanut kunnolla kävellä Riisitunturin majalle ja takaisin.

Loppujen lopuksi jalka parani, poika alkoi varata sille kunnolla ja juokseminenkin tuntui olevan taas hallittu liikuntamuoto. Iloa kesti ehkä vuorokauden, kun poika teloi seuraavaksi jalkansa. Sen toisen tällä kertaa. D oli uimassa (lue: räpiköimässä) ja potkaisi turhan kovaa liian lähellä rantaa. Jalka iskeytyi kiveen ja poika halusi pois järvestä. Pieni naarmu tuli yhden varpaan päälle, se putsattiin ja laastaroitiin. Vähän D varvasta arasteli kävellessä ja taas kuljettiin astetta hitaammin. Mies sitten kysyi minulta seuraavana päivänä olenko tutkinut D:n varvasta, kun se näyttää vähän omituiselta. En ollut kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Olin kyllä vilkaissut varvasta, mutta koska siinä ei suurta muutosta näkynyt annoin asian olla. Mutta nyt sitä oli pakko tuon lausahduksen jälkeen vähän tutkia. Eihän siinä mitään, pintanaarmu oli jo lähes parantunut, mutta koko kynsihän siitä varpaasta on irtoamassa :D

Vielä tähän päivään mennessä tuo ei ole irronnut ja nyt mietin, että onko sen turvallista vain antaa kasvaa siitä itekseen pois. Päivittäin vilkaisen hetken varvasta tarkemmin, eikä se ainakaan vaikuta tulehtuneelta tai muuta vastaavaa ja poika on kävellytkin jo lähes tapahtumasta lähtien normaalisti.

Tekevälle sattuu, ja osalle vähän enemmän kuin toisille - vai miten se meni?

kääpiösnautseri käppänä narttu mustahopea vanhus

kääpiösnautseri käppänä narttu mustahopea vanhus

pohjoissuomi kuusamo tolva varvut mökillä mustikka

sadepisara kosteus varvut maassa heinä

nokia hai kumisaapas kumisaappaat keltainen

järven rannalla kasvillisuus

ruka kesällä kesä frisbeegolf kesäkelkka

ruka lampi kesä kesällä kalastus uinti polkuvene

mökillä kuusamo metsäretki sieni

uinti särkkä vaatteet kuivuu puussa

6 kommenttia:

 1. Voi hurjaa! Meilläkin on aina harva se päivä jokin naarmu, kuhmu, pipi tai muuten vain sellainen tapaturmainen päivä.. :D Ja ihania kuvia olet napsinut! Vau <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan arkipäivää! Kiitos kehuista, huomaatkos? Mä koitan kovasti harjoitella maisemakuvausta :D Vielä se ei kyllä innosta ellei sitten maisema ole jollain tapaa itsestäni kovin kaunis.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos :D:D Kunhan maisema on oikea, niin alan minäkin maisemakuvaajaksi.

   Poista
 3. Tosi kauniita kuvia!
  Voi kauhea sentään. On se varpaan kovin lyönyt, kun varvas vaurioitui.
  Tytöllä on myös varpaankynnessä vaurio. Kynsi irtoaa. Nyt jo kasvaa uutta tilalle.
  Mukavaa perjantai päivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;)

   Nyt se irtosi, siis se kynsi. Vihdoinkin :D Näyttää kyllä sille, että menee pitkään ennenkuin varpaassa on taas kunnon kynsi.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!