lauantai 27. elokuuta 2016

Kolmevuotisneuvola.

Palikoiden kasaus, viivan piirtäminen pystyyn ja vaakaan, nuoralla kävely tasajaloin ja varpaillaan, seisominen yhdellä jalalla, kaksiosaisen kehotuksen noudattaminen, nuken peittely, samanlaisten sanojen tunnistaminen, tasajalkahyppy, pituuden mittaus, painon punnitus, pallon heitto, pullon avaus ja näkö. Siitä kaikesta koostui meidän kolmevuotisneuvola.

D on reipas ja kiva kaveri. Näkö ja kasvut normaalit. Motorinen ja kielellinen kehitys hienot. Kaikki ok.

Vähän taas arasteltiin alkuun, mutta äidin sylistä suostuttiin tehtäviä tekemään. Näön testauksessa oli ehkä suurimmat haasteet ja uskon, että yhtä kuviota D "ei nähnyt" siksi, ettei hän osannut kertoa mikä se oli vaikkakin kuviot käytiin läpi yhdessä ensin. Palikka, talo, pyöreä ja sydän. Sydämen kohdalla D vastasi muutamastikin ettei tiennyt mikä se on, mutta osasi kyllä näyttää toisesta kohtaa samanlaista kuviota.

Ei huomautettavaa, mutta äiti olisi toki kiitollinen jos ainainen papupata porisisi myös tuommoisessa tilanteessa, eikä äidin tarvitsisi selittää omin sanoin sitä kuinka hyvin lapsi puhuu ja onko se vieraistakin ymmärrettävää puhetta. Loppua kohden onneksi porina lähti käyntiin eikä äiti näyttänytkään hölmöltä kertoessaan ettei tuo lapsi ole LÄHES koskaan hiljaa.

Mitat: pituus 99,3cm, paino 17,3kg ja päänympärys 51cm.

aitta maalla neuvola kolmevuotisneuvola kolme vuotta

1 kommentti:

  1. Jee! Taas yksi neuvolakäynti suoritettu kunnialla! :D Meillä on nuoremman kanssa edessä tuo ja en usko että hän osaisi vielä puoliakaan tuosta listasta ja hän täyttää jo puolen vuoden päästä kolme (apua!). Hypyt ja seisomiset menee kuin vettä vain, mutta käskyjä hän ei todellakaan noudata.. Hahaa.. :D

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!