keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Viheltelevä viisivuotias.

Milloin lapsi oppii viheltämään? Oppiiko sen vain sitten joskus vai harjoitellaanko sitäkin? Meidän esikoinen on vihellellyt ehkä vuoden verran, mutta viime aikoina hän on todella alkanut viheltelemään. Ja sehän tarkoittaa sitten sitä, että jos tuo lapsi ei puhua papata, huuda, kilju, karju tai muuten vain ole äänessä, niin sitten hän viheltelee. Paljon! Kivahan tuo taito on, mutta kun sitä koko ajan kuuntelee alkaa se jo vähän ärsyttämäänkin, hahahah!

kuormalava eurolava juomapullo marketta päivänkakkara

Aikoinaan meidän serkkuveljekset juksasivat meitä viheltelyn saralla. Toinen pojista oli minua vuoden nuorempi ja toinen vanhempi. Vanhempi heistä ei osannut viheltää ja nuorempi tottakai osasi. Olimme ehkä kouluikäisiä, mutta tuskin yli kymmenvuotiaita. Siinä hujakoilla. Taas kerran menimme heille kylään ja pojat kertoivat innoissaan kuinka isoveli oli oppinut viheltämään. Vaadimme tottakai näytettä asiasta ja niin pikkuveli asettui seisomaan ihan isoveljen taakse. Isoveli edessä törrötti huuliaan kuten viheltelyssä kuuluukin ja pikkuveli vihelteli menemään selän takana :D Eihän se läpi mennyt, mutta olihan se niin hauskaa, että edelleen tämä sama tarina tulee mieleeni kun kuulen vihellystä. Muistot - ne on ihania!

Sittemmin myöskin tämä tarinan isoveli oppi kyllä viheltämään ihan itsekin.

4 kommenttia:

 1. Vau.. Hienoa että teillä jo osataan viheltää! :) ja kai viheltämistäkin voi treenata! Ja kaikki ei suinkaan opi, minun sisko ei esim vieläkään osaa, vaikka kovasti treenattiin nuorempana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah! Mä ihan oikeesti jotenkin luulin et viheltämisentaito ei ole mitenkään erikoinen :D:D

   Poista
 2. Ihailen nuorta viheltäjää....minä en sitä tähän ikään asti ole vieläkään oppinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä kun olen jotenkin luullut, että kaikki sen oppii jossain vaiheessa. Ehkä tuokin on sellaisia samanlaisia taitoja, kun kaikki ei vain millään opi sanomaan R tai S kirjainta.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!