sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

KASNÄS - Borstö - Bodö - Örö - Kasnäs

Pari sanaa on tullutkin jo kerrottua venereissustamme ja nyt kerron teille siitä enemmän. Kävin kuvia läpi koko reissulta ja tulin siihen tulokseen, että monen sadan otetun kuvan joukosta löytyy useampi kymmen julkaistavaa otosta. Ei siis ole mitään järkeä tunkea kaikkia kuvia yhteen postaukseen, vaan kertoa reissustamme vähän pätkissä.

Matkamme alkoi Kasnäsistä, jonne ajoimme autolla. Kasnäs sijaitsee Kemiönsaarella noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tällä kertaa emme kuitenkaan menneet veneelle suoraan, vaan piipahdimme matkan varrella ystäväni mökillä, joka on noin 20 kilometriä ennen Kasnäsiä. Vietimme heidän luonaan ihanan iltapäivän ulkoillen, leikkien, uiden, kahlaten, valokuvaten, syöden ja juoden. Tuo ylläoleva Labradori on ystäväni koira.


Retkemme alkoi siis Kasnäsistä ja kulki Borstön, Bodön ja Örön kautta takaisin Kasnäsiin. Matkaan lähdimme siskoni ja hänen perheensä kanssa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti irroittaa köydet laiturista reilu viikko sitten torstaina, mutta vettä satoi, tuuli oli kova ja koska merenkäyntikin oli myös senmukainen päätimme viettää vielä yhden yön turvallisesti Kasnäsin satamassa.

Ylimääräisen extempore päivän Kasnäsissä vietimme ulkoillen, leikkien, käyden kaupassa, laskemalla liukumäkeä, käymällä Sinisimpukassa, saunomalla ja nauttimalla.

Saaristomeren luontokeskus Sinisimpukka on 1990-luvun alkupuolella perustettu Kasnäsissa sijaitseva Saaristomeren kansallispuiston opastuskeskus ja sen toiminnasta vastaa Metsähallitus. Sinisimpukassa pääsee sukeltamaan saariston syvyyksiin, kalojen ja hylkyjen valtakuntaan sekä tutustumaan lintuluodon asukkaisiin.

kasnäs sinisimpukka luontokeskus

kasnäs sinisimpukka luontokeskus rauhoitettu luonnonsuojelun nojalla kyltti

kasnäs sinisimpukka luontokeskus lintujen merkintä

kasnäs sinisimpukka luontokeskus

kasnäs sinisimpukka luontokeskus lokki

kasnäs sinisimpukka luontokeskus veden alla

kasnäs sinisimpukka luontokeskus

kasnäs sinisimpukka luontokeskus hylje täytetty

kasnäs sinisimpukka luontokeskus täytetty kotka

kasnäs sinisimpukka luontokeskus kotka lentää täytetty

kasnäs sinisimpukka luontokeskus mytilus

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hauskalta reissulta.. Me veneilimme ja pysähdyimme itseasiassa myös Kasnäsiin meidän viime viikon venereissulla.. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia. Kiva paikka missä on erilaisia eläimiä. Saaristo on kaunista.

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!