tiistai 28. kesäkuuta 2016

Polvet näkyy.

Jostain syystä olen tuudittautunut siihen, että koska minulla on vain poikia ei pukeutumisen suhteen voi tulla suuria haasteita. Väärin! Olen tähän asti ollut täysin siinä käsityksessä, että vain tyttölasten äidit ja joskus kai isätkin ovat sen haasteen edessä, kun lapsi ei todellakaan halua pukea päälleen sitä, mitä vanhemmat ehdottavat, vaan haluavat valita itse vaatteensa. Kuvittelin tosiaan, ettei pojat näitä juttuja niin ajattele ja jos ajattelevatkin tulee se kuviohin vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.

O on jo pidemmän aikaa laittanut vastaan joillekin tietyille vaatekappaleille ja haluaa valita itse. Varsinkin ulos lähtiessä hän saattaa valita eteisen kaapista jotain ihan hassua. Pari viikkoa sitten pojan oli pakko saada lähteä hoitoon shortseissa, t-paidassa ja pipossa sekä tuubihuivissa. Muutaman kerran käteenkin on sujahtanut reilun parinkymmenen asteen lämmössä fleecevuorelliset sadehanskat! Ihan perusvalinta, vai kuinka ;)

ruusu vaaleanpunainen pinkki hempeä häät

No nyt meidän perheessä on lanseerattu uusi käsite ja se on polvet näkyy. Tarkemmin sanottuna, polvet näkyy -shortsit. Ja arvaatte varmaankin, että tämän käsitteen takana on itse herra O. Poika ei jostain syystä suostu laittamaan jalkaansa pidempiä - polvet peittäviä shortseja, vaan polvien kuulemma pitää näkyä! Jos ainoat puhtaana olevat shortsit on polvet peittävät, käärii poika ne omatoimisesti lyhyemmiksi.

Muutama viikko sitten olin Meandikauden päättäjäisjuhlassa ja ainakin minun luottoedustajallani on ollut tapana myydä kauden mallisto halvalla näissä juhlissa emännille. Ostin sitten yhdet shortsit ja taisin jo siellä todeta, että näänköhän koskaan näitä tuon poikani päällä. Kotona O suostui kokeilemaan shortseja ja veti ne jalkaansa. Hetken pyörittyään ja tuumattua hän näytti: "lyhennä näitä äiti näin paljon (näyttää etusormella ja peukulla noin 5cm väliä), sit nää on hyvät!" totesin, että pikkuveljesi sai juuri uudet shortsit.

6 kommenttia:

 1. Haha, hienoa päättäväisyyttä! :D Vastapainoksi täältä löytyy yksi neiti, jonka polvet ei saa näkyä. Shortsit ja caprit ovat ihan ei ei, housujen täytyy yltää nilkkaan asti. Pari kertaa oon rullannut pitkät housut lyhyemmiksi, mutta ei mene kuin pari minuuttia, kun ne on jo vedetty alas. Ihme kyllä tuo selviää helteistä ilman isompaa hikituskaa. :D

  VastaaPoista
 2. Hahaa.. Ihana! :) No ainakin hän tietää mitä haluaa <3

  VastaaPoista
 3. Pikkumiehillä on jopa joskus liiankin paljon omaa tahtoa ja omaa makua. Meidän lastenlapsi 4 v. on hyvin tarkka mitä päällensä laittaa, tahtoo äidillensäkin neuvoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä 5v on oppinut neuvomisen jalon taidon. Onneksi muillakin on tässä asiassa tarkkoja poikia, eikä vain minulla :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!