keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

DIY: reunapehmuste vauvan kehtoon.

vauvansänky reunapehmuste diy kehto

Ystäväni heitti minulle haasteen ja pyysi reunapehmustetta vauvansänkyyn. Hetken sänkyä tarkasteltuani lupauduin ottamaan haasteen vastaan. Otin sängystä tärkeimmät mitat ja niiden pohjalta luonnostelin hyvin suurpiirteisen kaavan. Suuria vaatimuksia ei pehmusteelle asetettu. Taidettiin olla yhtä mieltä siitä, että mieluummin hillityn yksinkertainen kuin räiskyvän yksityiskohtainen. 

vauvansänky reunapehmuste diy kehto

Yhden toteutuskokemuksen rikkaampana voin todeta, että kyllä kannatti. Opin yllättävän paljon ja vaikka välillä tuskailinkin: "miten saan tämän onnistumaan?!" oli toteutus kuitenkin aika helppo. Yhden tehneenä sanoisin, että muutaman jutun tekisin nyt toisin, mutten kuitenkaan hingu itselleni uutta samanmoista projektia :D

Olin siitä onnellisessa asemassa, että sain oikeastaan kaiken päättää itse. Tuleva äiti toivoi vaaleita värejä, ei ällöpinkkiä ja yksinkertaista. Kera näiden ohjeiden ja omien ajatusteni lähdin Eurokankaaseen hypistelemään lakanakankaita. Ostin vaaleaa - ei ihan valkoista vaan vähän kermanväristä peruslakanakangasta pohjakankaaksi. Valikoin nallekankaan "boordiksi" ja hetken mielijohteesta jo kassalla ollessani päädyin ostamaan tuon vaaleanpunaisen nauhan. Ompelin pohjakankaan kaksinkertaisena sisälaidan pituudelta. Näin sain kahden kankaan väliin taskun, mihin sain sujautettua vanulevysuikaleen pehmentämään laitoja. 

vauvansänky reunapehmuste diy kehto

4 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!