lauantai 21. toukokuuta 2016

Rasteroi näyttävä taulu haluamastasi kuvasta.

rasteroida taulu diy rasterbator

rasteroida taulu diy rasterbator

rasteroida taulu diy rasterbator

Muistatteko kotipostaussarjani? Olen tainnut kaikki muut huoneet esitellä, paitsi meidän aikuisten makuuhuoneen ja työhuoneen. Työhuonekirjoitus on ollut puolivalmiina jo pitkään ja nyt sain sen melkein valmiiksi. Työhuoneen seinällä oleva taulu kuitenkin ansaitsee oman kirjoituksensa, joten kerrotaan ensin tästä taulusta ja vasta sen jälkeen esitellään koko työhuone.

Valitse kuva, josta haluat tehdä taulun ja tee siitä haluamasi kokoinen pistekokonaisuus käyttämällä esimerkiksi rasterbator nettisivua. Voit itse valita paperin koon, suunnan ja määrän. Luonnollisestikin nämä kaikki vaikuttavat siihen, kuinka suuren kokonaisuuden saat. Kun rasteroit kuvan saat kuvan pdf-tiedostona. Tämän jälkeen vain mielikuvitus on rajanasi siinä, miten toteutat taulun. Googlen kuvahaun mukaan tällä tekniikalla on jopa "tapetoitu" seiniä.

Tulostin pdf-tiedoston, lasertulostin on muuten parempi kuin mustesuihku, koska tulostusjälki ei suttaannu käsitellessäsi papereita. Taustaksi sain kovalevyä, minkä maalasin spraymaalilla mustaksi. Ensimmäisen version tein tästä jo vuosia sitten ja silloin kiinnitin paperit kaksipuoleisella teipillä taustaansa ja se oli sillä selvä. Vuosien kuluessa paperit alkoi kuitenkin kulmista repsottaa ja ajattelin, että tämä täytyy tehdä uudestaan.

Tulostin uudet paperit, koska vanhat oli tulostettu mustesuihkulla ja päässeet jo suttaantumaan sieltä, täältä ja tuolta. Laitoin taustaan vähän lisää väriä ja teippasin paperit uudelleen. Puuilosta ostettiin polykarbonaattilevyä (vähän niin kuin pleksiä), joka sahattiin oikeaan kokoon ja koko komeus nostettiin seinälle. Vähän liikaa tuo "pleksi" peilaa, mutta on oikein toimiva ratkaisu.

Kuvassa on meidän koiravanhuksemme, todellinen mummoutunut diiva - Heta.

2 kommenttia:

  1. Hauska idea! :D Mä en ole koskaan edes ajatellut mitä kaikkea tällä menetelmällä voisikaan tehdää.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun taas uudelleen herätin tätä toteutustapaa lentelee päässä ideoita mitä kaikkea tällä voisi tehdä. Mitenhän tämän yhdistäisi noihin ompeluksiini.. :D

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!