perjantai 22. huhtikuuta 2016

Tomaatti!Kaikkea vähän omituistakin (kunhan se on helppoa) on aina kokeiltava. Eihän sitä perussuomalainen edes usko mihinkään ellei sitä itse näe tai koe. Vähän aikaa sitten näin ulkomaisen videon missä kasvatettiin tomaattia. Ei mitenkään (kai) ihan perinteiselle tavalla, vaan ruukkuun laitettiin multaa ja multaan lappeelleen yksi (tai useampia, jos on isompi ruukku) juuri tomaatista leikattu viipale. Sitten vähän vielä multaa päälle ja kastelu. Idättämisessähän kosteus on se tärkein, joten sitten piti muistaa kastella ruukkua. Video väitti, että noin viikon päästä mullasta nousisi tomaatin taimet. Yeah Right!! Niiiivvarmaan :D 

Tarpeeksi helppo ja halpa kokeilu, joten pakkohan se on nähdä omin silmin. Laitettiin kummallekin pojalle oma viipale ruukkuun ja ajatuksenahan oli tietysti se, että pojat saa itse olla kastelemassa ja hoitamassa omia tomaattejaan. Äidillehän se kastelu on jäänyt, kun ei noita poikia saa oikein innostumaan, paitsi ehkä sitten jos ja kun jotain nousee ruukusta. Ja katsokaapas vain, siellä niitä taimia on!

Hassua, että samasta tomaatista leikatut viipaleet - vierekkäiset viipaleet laitettiin purkkeihin. Kummassakin purkissa on samaa multaa ja kumpaakin on kasteltu ihan samalla tavalla, niin D:n purkista nousee melkein 10 tainta ja O:lta vain yksi.
4 kommenttia:

 1. Eikä? Onko tämä joku vitsi?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin ajattelin ja siksi se oli pakko kokeilla :D

   Poista
 2. Voi miten siistiä!!! Tätä on pakko kokeilla itsekin! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!