perjantai 15. huhtikuuta 2016

Toinen kerta toden sanoo? Viisivuotiaan uusintaneuvola.

Pitkään odotettu päivä tuli. Lähes kauhulla odotettu päivä, jota taisi eniten jännittää itse allekirjoittanut - äiti. O:n uusintaneuvola. Se ensimmäinen kun meni "vähän" penkin alle. Olimme prepanneet poikaa käynnistä ja saaneetkin jo O:n selvästi odottamaan käyntiä - innolla. Poika kertoi meille mitä oli jo tehnyt viime käynnillä ja kävi sanallisesti läpi myöskin sitä, mitä hän ei tehnyt. Olimme piirtäneet neuvolatädille piirustuksenkin viemisiksi.

Tälläkään kerralla poika ei halunnut mennä huoneeseen yksin, joten isä meni mukaan. Nyt me olimme kuitenkin jo varautuneet tähän. Sain tosi hyvän vinkin terveydenhoitajalta, jonka kanssa puhuin pitkät pätkät edellisestä käynnistä, kun soitin neuvolan puhelinpalveluun ja vaihdoinkin aikaa omalle hoitajallemme. "Voihan vanhempi mennä mukaan ja poistuukin huoneesta vaikka vessahädän turvin". 

Kuvaesimerkki siitä, kun olet painanut kameran liipasinta aivan liian myöhään ;)

Olin kertonut tämän suunnitelman miehellekin ja hän toteutti sen. O:n neuvolakäynti meni nyt hyvin. Muutamia kertoja oli poika kuulemma kysellyt, että mihinhän se isä on jäänyt, mutta antanut asian sitten olla. Tehtävät O oli suorittanut mallikkaasti, ilman sen kummempia ongelmia ja kuulopeliäkin (kuulotesti) oli pelattu.

Reipas poika oli neuvolatädin sanat ja totesi, että ei kannata kantaa huolta. O oli hänen mielestään oma itsensä (ollaan aina käyty samalla henkilöllä), vähän veitikkamainen poika - silleen hyvällä tavalla pilke silmäkulmassa koko ajan ;)

Nyt tuli sellainen arvio, minkä voin hyvillä mielin allekirjoittaa.

6 kommenttia:

 1. Hui! Enpä olekaan tiennyt, että lastenneuvolassa käydään yksin. Minkä ikäisestä lähtien? Mulla ei ole mitään muistikuvia omista neuvola-ajoistakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllärinä tämä mullekin tuli vuosi sitten. Eli nelivuotistarkastus on ensimmäinen missä pyritään siihen, että lapsi tulisi huoneeseen suorittamaan "itsenäisesti" tehtäviä. Ainakin siis täällä Vantaalla, en tiedä onko kaupunkien välillä eroja tässä. Kai sen tarkoitus on se, että vanhempi ei läsnäolollaan häiritse lapsen keskittymistä ja näin lapsi suorittaisi tehtävät helpommin vieraskoreuden turvin.

   Poista
 2. Kiva lukea että neuvolakäynti sujui hyvin! :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että meni tällä kertaa paremmin kuin viimeksi!! :D Nyt voit pyyhkiä tämän pois päiväjärjestyksestä!! <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voin, onneksi! Tai kyllähän mä sen itsekin "tiesin", että se oma ja muidenkin paljon pojan kanssa tekemisissä olevien arvio on se oikeampi, mutta väkisinkin tuli hätä :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!