sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Onnea kolmivuotiaalle kommammaalle.

Kolme vuotta sitten aloitin tämän blogin. Jostain se ajatus lähti. Silloin varmaan päällimmäisenä oli raskaus ja radi, jotka pyöri eniten päässä. Halusin paikan minne laittaa muistiin varsinkin itseäni varten meidän elämää. Sitä normiarkea - kaikkea ilosta suruun ja epäonnistumisista onnistumisiin.

Bloggaus on minulle harrastus - ihan oikea harrastus. Siihen kuuluu tietysti kirjoittaminen, aiheiden ideoiminen ja valokuvaus, mutta myös yhtenä isona osana muiden blogien seuraaminen. Nyt kolmen vuoden jälkeen tuntuu siltä, että alan olla aika sinut bloggauksen kanssa. En tunne enää suurta häpeää myöntäessäni tekeväni tätä :) 


Käytän Google Analyticsia tarkkaillessani blogiani pintaa syvemmältä. Viimeisen vuoden aikana istuntoja kertyi 17148 ja sivun katseluita 40143. Sitä, onko nämä määrät paljon vai vähän en tiedä, koska varsinaista vertailupohjaa minulla ei ole. Keskimääräisesti tämän vuoden aikana sivuja per istunto on selattu reilu kaksi ja keskimääräisesti kävijä viettää aikaa blogissani lähes puolitoista minuuttia.

Yllä olevassa kuvassa on istunnoista koostunut viivadiagrammi viimeisen vuoden ajalta. Mielenkiintoista on huomata, että kolme huippua löytyy tältä ajanjaksolta. Näen diagrammista tarkan päivän kävijäpiikille ja pakkohan se oli myös katsoa mitkä tekstit olen noina kyseisinä päivinä julkaissut. Ensimmäinen on kakku luistelijalle, jalkapalloilijalle ja lentäjälle, toinen on kun kompromissiä ei ole ja kolmas on neulottu huppupipo. Koko kolmen vuoden ajalta edelleen eniten katsottu kirjoitus on seinäkalenteri 2015.

Ei tule mitenkään yllätyksenä, että Suomi on ykkösenä maalistalla - lähes 72% istunnoista tulee Suomesta. Kakkosena on kuitenkin hieman itseäni yllättänyt maa - Yhdysvallat, reilulla 9 prosentilla :) 


Eniten kuitenkin hämmästystä aiheuttaa kaupunkilista. Se ei ole mikään yllätys, että Suomen kaupunkeja löytyy listalta, mutta että Samara on listalla hyvinkin korkealla. Käyttäjien selain on useimmiten Chrome ja käyttöjärjestelmä Windows, palveluntarjoajana kärjessä on elisa.


Analyticsissä on vielä paljon kaikkea muutakin, mitä en oikeastaan osaa vielä käyttää - tai oikeammin lukea. Olen yrittänyt hieman opiskella lisää tämän työkalun käyttöä, mutta ihan helppoahan tuo ei tunnu olevan.

Käytätkö sinä Google Analyticsia vai seuraatko blogisi liikennettä vain bloggerin (tai muun blogialustan) tarjoamilla kaavioilla?

3 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä, onnea 3-vuotias blogi ja bloggaaja! :)

  Mulla oli bloggerissa Analytics käytössä, mutta en ehkä osannut käyttää sitä tai sitten ei ollut mielenkiintoa tarpeeksi. Nyt WP:ssä ainakin tuntuisi olevan toimivampi kävijätilastointi, joten en ole vielä edes selvittänyt, saako Analyticsin myös uuteen blogiin. Tuntuu, että aika on nykyisin niin kortilla, että tilastojen seuraaminen on yksi niistä jutuista, mistä oon luopunut lähes kokonaan. :D

  Hyvät tekstit noissa luetuimmissa TOP-3:ssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Todella vähän näitä tulee oikeasti itsekään seurattua. Ei vain ole sitä kuuluisaa aikaa ;)

   Poista
 2. Vau! Onnea 3-vuotisesta taipaleesta! :) Minä seuraan päivittäin suuntaa-antavia tietoja bloggerin kautta - mutta se ei anna oikein hyvää kuvaa tilanteesta kun se kertoo jokaisen "klikin" blogissa. Eli vaikka luku bloggerissa olisi esim. 700 näyttöä päivässä, se voi olla 100 henkilön aiheuttama luku joka jokainen on erikseen avannut 7 tekstiä. Lisäinfoa haen n. kerran viikossa Google Analyticsilla.. Onhan tämä bloggaus aikamoista tiedettä. Hihii :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!