torstai 28. huhtikuuta 2016

Mitä perhepäivähoitajalle lahjaksi kuluneista vuosista?

O on nyt viisivuotias ja hän aloitti hoitouransa perhepäivähoitajalla ollessaan puolitoistavuotias. Kirsiksi olen tainnut tätä ihanaa hoitajaamme aiemminkin tituleerata täällä blogin puoella, joten olkoon hän nytkin Kirsi. Kirsistä tuli tietysti todella nopeasti O:lle tärkeä aikuinen hänen elämäänsä, lähes perheenjäsen. D taas on tuntenut Kirsin syntymästään saakka ja nähnytkin naista lähes päivittäin. D meni hoitoon Kirsille, kun oli täyttänyt vuoden. D täyttää elokuussa kolme. Pojat on siis olleet lähes koko ikänsä nyt tekemisissä Kirsin kanssa ja Kirsi on pitänyt heistä huolen. Hyvän huolen!

Nyt kuitenkin pojat siirtyvät päiväkotiin elokuussa. Kaupungin (ainakin meillä) toive on, että lapsi siirretään perhepäivähoitajalta päiväkotiin vuotta ennen esikoulua, jolloin lapsi ehtii hyvin omaksua päiväkodin rytmin ja suuremmat ryhmät ennen esikoulun aloitusta ja näin sopeutuminen ei haittaa esikoulua.


Tämä kevätkausi ollaan siis vielä Kirsin luona ja sitten kesäloman jälkeen paluu arkeen onkin hieman aiemmasta poikkeava. Uudet hoitajat ja uusi paikka. Ihan juuri valmistunut iso päiväkoti, joka on kävelymatkan päässä kotoa. Ja hei, suurelta osalta uudet kaveritkin!  Suurelta osalta siksi, että tuttuja lapsia päiväkodissa on jo nyt ja on myös tulossa. Seinänaapurin poika, siskoni miehen siskon lapset (pysyittekö perässä :D ) ja siskoni lapset on samassa päiväkodissa, mutta ryhmäjaoista emme tiedä vielä mitään. Ainoa toive, minkä esitin jo kuukausi sitten päiväkodin johtajalle oli, ettei meidän pojat olisi samassa ryhmässä.

Haluan muistaa Kirsiä jollain tavalla näistä ihanista vuosista, mutta miten? Haluaisin antaa hänelle jotain konkreettista, mutten kuitenkaan mitään "krääsää". Jotain mistä hän voi helposti ja mielellään muistaa meidän pojat ja sen heidän yhteisen aikansa. 

Mitä sinä antaisit lahjaksi? Tai jos olisit tai olet pph, mitä toivoisit saavasi? Tai vielä parempi: mitä toivoisit ETTET saisi?

3 kommenttia:

 1. Oi - teillä on kyllä jännä syksy tulossa! :D Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja kuulostaa erittäin hyvältä, että samaan päiväkotiin on tulossa myös muita tuttuja lapsia. Tehän voitte vuorotella hakuvuoroissa! Hihii.. :D

  Aika vaikea tuo lahja! Mä nimittäin liikutun jo pelkästä ajatuksesta, että sanoisimme heipat meidän perhepäivähoitajalle. Hänestä on vuosien mittaan tullut todella läheinen yhtälailla kuin "Kirsistä" on tullut läheinen teille! *Nyyh*... Ompele hänelle jotain ja anna poikien valita kankaat? Leivo hänelle kaunis kakku - senkin sä osaat niin hyvin! <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan olen tuudittautunut siihen, että se on vasta elokuussa tämä muutos, mutta yhtäkkiä se iski, että hoitajan kesäloma alkaa jo juhannusviikolta! Yhteistä aika on siis enää puolisentoista kuukautta jäljellä!!!

   Njäh, emmä kakkua :) Toisin sanottuna, en keksi tarpeeksi mahdi-ideaa. Mut toi ompelu.. pipo olisi helppo tehdä aikuisellekin.. Ja vitsit, nyt keksin! Käyn ostamassa yksivärisen perus t-paidan ja pyydän poikia koristelemaan sen kangasväreillä ja -tusseilla :D:D

   Kiitos Såfin <3

   Ja muille: lisäehdotuksia otetaan vastaan.

   Poista
  2. Hihii.. Se on varmasti hyvä idea <3

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!