keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Meidän viikonloppu.

Jos meidän viikot on tupattu täyteen lähes jokaiselle päivälle jotain päivähoidon ja töiden jälkeistä puuhaa, niin niin on ne viikonloputkin. Lauantai on meillä tällä hetkellä harrastuspäivä ja välillä se tuntuu vähän ehkä turhankin hektiseltä. Kuopuksen nappulafutis on kymmenestä yhteentoista. Esikoisen palloiluliikkari on kahdestatoista yhteen ja uimakouluun hänet viedään viideksi. Tuohon aikatauluun kun lisää lounas- ja päivällisruokailun ja mahdollisen ruoanlaitonkin, niin voidaan vain todeta, että kiirettä pitää. Sunnuntai on taas yleensä hyvin tyhjä ja sellaisena pyrimme sen pitämäänkin. Kai sitä on hyvä olla edes yksi sellainen päivä viikossa missä on liikkumavaraa.


Viime viikonloppu oli pitkästä aikaa kaikessa lauantain kiireydessä ja sunnuntain kiireettömyydessä mukava. Perjantaina iltapäivällä siskoni tuli perheineen meille. Laitoimme ruokaa yhdessä, söimme ja he jäivät vielä yöksi. Ajatuksena oli, että voisimme kiireettömästi istua iltaa, kun nukumme samassa paikassa eikä toisella perheellä olisi kiire kotiin lasten nukkumaanmenoa ajatellen. Yöhän nyt meni aika vaihtelevasti, kun omat lapset kulkivat ja siskon plikatkaan ei ihan rauhallisesti nukkuneet. Me aikuiset menimme nukkumaan vasta puolilta öin ja lapset piti huolen, että lauantaihin herättiin varhain (vähän yli kuusi). Ainakin oli hyvin aikaa nauttia aamupalaa ennen kello kymmenen fudista :DSunnuntaina nukuttiin oman perheen kesken pitkään. Eli vasta lähemäpänä kahdeksaa kahvi tuoksui huushollissamme. Mies lähti käymään kaupoilla jo kymmenen aikaan ja minä lähdin poikien kanssa ulos. Kaivettiin potkupyörät, potkumopot, potkuautot ja polkupyörä talviteloilta esille. Myllättiin kukkapenkkiä ja istutettiin liljoja. Opeteltiin polkupyöräilyä ja niin vain O oppi pyöräilemään ilman apupyöriä. Nyt pari päivää myöhemmin tuo vetelee jo kuin vanha tekijä :) O:n pyörä on 12 tuumainen ja aikalailla jo pieni hänelle, joten tuli luvattua pojalle, että tässä lähiaikoina suunnataan kulkumme polkupyöräkauppaan.


Mies vaihtoi minun autooni renkaat jo aiemmin, mutta omaan autoonsa nyt sunnuntaina, joten ohjelmassa oli myös renkaiden pesua. Lounaan valmistamisesta annettiin vastuu mäkkärille ja nautittiin ruoka ihanassa auringon paisteessa omalla takapihalla. Takapihalla oli poikien mielestä niin kuuma, että kyselivät jo voitaisiinko ottaa uima-allaskin esille ;)

Ps. keksittekö mitä vikassa kuvassa on?

2 kommenttia:

 1. Tuollainen täyteen ahdettu lauantai kuulostaa kyllä kovin tutulta! :) Ainakin pysyy liikkeellä.. Hihii! Minusta on kuitenkin kivaa puuhailla yhdessä perheen kesken ja juuri tuollaiset ulkoilut ja hengailut kaveriperheiden kanssa tuo kivaa vastapainoa harrastuksiin säntäämiselle!

  Hmm.. minulla tuli tuosta vikasta kuvasta ensin mieleen sellainen ulkovalo ja kuva otettu suoraan ylhäältä.. Tai sitten se on jokin autonvahauslaite tai mikälie.. :D??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen ajatus osui oikeaan :) Se on seinässä kiinni oleva ulkovalaisin, joka on kuvattu suoraan alta kohti sinistä taivasta :D Mä en tiedä miksi, mutta mulla tulee tuosta etäisesti mieleen silmä.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!