maanantai 18. huhtikuuta 2016

Lapsimessut 2016.Kaksi päivää messuilua takana. Kumpikin päivä oli omalla tavallaan ihana. Perjantaina kävin itsekseni kiertämässä messuja rauhassa ja lapsivapaasti. En olisi voinut uskoa tykkääväni niin paljon tällaisesta omasta ajasta. Minä ja kamera. Ja pieni bloggaajapassin aikaansaama jännityksen kutkutus vatsanpohjassa :) 

Olin tehnyt lyhyen ja ytimekkään suunnitelman. Meandi, Verson puoti, Sampsukka ja Gugguu. Ne oli ne pakolliset. Toivoin myös saavani ideoita ja löytäväni apuja päiväkotiuran aloitusta varten. Hoitokuviothan on meille tuttuja, mutta ei oikeastaan tuo päiväkodin arki. Mitä pitää ottaa huomioon, kun lapset meneekin perhepäivähoitajan sijasta päiväkotiin? Tossuja ei ole pojat tähän päivään mennessä oikeastaan käyttäneet, joten sellaiset varmaankin pitää hankkia. Lasten tavaroiden nimikointi onkin sitten jo ihan hepreaa minulle. En ole vielä kuin pariin hassuun vaatteeseen kirjoittanut jommankumman nimen. Poikien pph-ura päättyy nyt juhannukseen ja elokuussa pojat menee päiväkotiin. O on jo sen verran iso, että hänellä häämöttää jo eskari lähes vuoden päässä ja kyllähän minä haluan pojat samaan paikkaan hoitoon, jolloin vieminen ja hakeminen on helpompaa. Muutamiin tossuihin törmäsin ja Tarramonsterin tarroihin tutustuin. Tarrathan on tosi kätevä juttu! Meilläkin kun on joitain kierrätyksenä saatuja vaatekappaleita ja niissä saattaa olla jo muutama nimi valmiina, niin mihin sen oman mukulansa nimen enää lykkää - ellei tarralla laittaisi?

Sunnuntaina messuiltiin koko perheen voimin. Ei tehty varsinaisesti mitään aikataulua messuilusta, mutta onneksi lähdettiin liikenteeseen heti aamusta. Ennen puolta kymmentä messuilla oli sopivan rauhallista, eikä suuren suurta ryysistä missään. Lasten perässä pysyi tai ainakaan ne ei päässeet katoamaan ihmisvilinään. Lapset oli selvästi kiinnostuneita toiminnantäyteiseistä pisteistä ja varmaan korkeimman korokkeen heidän mielessään ansaitsi Pajulahden seikkailupuisto. Siellä, jos jossain kävi kuhina! Ja olihan se varmaankin ainoa paikka mistä useampikin lapsi kannettiin rimpuilevana ja itkuisena jatkamaan matkaa ;)


Katsottiin paloautoa ja laskettiin liukumäkeä paloautosta. Käytiin poliisiautossa antamassa sormenjäljet ja jonotettiin poliisimoottoripyörän päälle pääsemistä. Jonottaminen kuitenkin päättyi siihen, kun O ilmoitti, ettei hän ehkä uskallakaan mennä siihen istumaan. Poistuimme jonosta. Halasimme Muumipappaa ja kävelimme Satumetsän läpi. Hypistelimme legoja, tutkimme perhoshaaveja ja söimme banaaneja. Heitimme tyynyjä seinälle ja söimme purkkaa. Ostimme messulakua ja tuttitikkareita.
Elämäni ensimmäistä kertaa näin ja koin Lapsimessut, joten vertailupohja minulta puuttuu täysin. Ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, saanpahan sitten vertailla käyntejäni. Yhtä asiaa jäin ehkä näiltä messuilta kaipaamaan - polkupyöriä. Näin keväällä varsinkin olisin mielelläni nähnyt ja haastatellut polkupyörämyyjiä lasten pyöristä. Nimim. pitäisi ostaa yksi 16" polkupyörä :)

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä kivat messut :D Ja hauska nähdä, että ollaan otettu jonkun verran samoista kohteista kuvia.. Hihii..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä! Mä en ymmärrä miten nää on aiemmin multa jäänyt aina välistä ;)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!