sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kokeilussa kangastussit.

Olen jo pitkään halunnut tehdä paitoja yksivärisistä kankaista, mutta koska sellaisenaan paidat olisi liian tyhjiä voisi niihin keksiä jotain piirtämällä. Heräteostona ostin yhdellä Ikea-reissulla kangastussit. Tussit on nyt jo hyvän aikaa odottaneet askartelulaatikossani pääsevänsä tositoimiin.

Eksyin henkkamaukkaan tässä taannoin ja silmiini osui valkoiset paidat. Paidat oli niin halpoja, että ajattelin ettei oikeasti ole mitään järkeä ostaa valkoista trikoota ja tehdä paitoja itse. Piheys iski ja ostin paidat. Ensimmäinen paita oli tulossa D:lle, joten kuvaksi piti tulla jotain D:lle sopivaa :) D:n rakkain lelu on pehmokirahvi Kille nimeltään. Testiin siis kirahvi. Omat piirustustaitoni on aika olemattomat, joten otin googlen kuvahaun taas avukseni. Etsin netistä tarkoitukseeni sopivan kirahvin kuvan, yksinkertaisen ja lapsellisen, ääriviivapiirroksen - sellaisen mikä voisi olla värityskirjassa.


Tallensin kuvan ja tulostin noin A4 -kokoisena. Liimasin kontaktimuovin paidan etukappaleen nurjalle puolelle, kontaktimuovin ansiosta kangas ei kulje tussin mukana ja piirtäminen on näin vaivattomampaa. Teippasin paidan ikkunaan ja asettelin tulostamani kuvan haluamalleni kohdalle paidan sisälle ja sitten vain jäljensin. Tussien ohjeen mukaan annoin värin kuivua tunnin verran, jonka jälkeen kiinnitin värin silitysraudalla. Nyt paita on ollut ensimmäisen kerran käytössä ja menossa pesuun. Mielenkiinnolla odotan kuinka paljon väri haalistuu pesussa.


Ihan kiva tuli vai kuinka? Ehkä seuraavaksi uskaltaudun johonkin vaikeampaan kuvaan :D

2 kommenttia:

  1. Ihana tästä tuli - pikkukirahvi. Ja tuo kontaktimuovi oli hyvä idea :D Meillä on väritetty kankaisia lenkkareita tällaisilla tusseilla ja viime äitienpäivänä meidän pikkuinen koristeli tiskirättejä isoäideille lahjaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiskirätit, ihana idea!! Mulla kävi mielessä, että jos tekis samalla idealla ku nyt tässä paidassa, mutta antaisi sitten lasten värittää ne :)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!