keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kakku legoihin hurahtaneelle.

Siinä se nyt on!! Legosynttäreiden legokakku. Ja kyllä - nyt voin rehellisyyden nimissä tunnustaa, että saan olla erittäin tyytyväinen tuotokseeni. Tämä on niitä projekteja joita ei usein tule vastaan, mutta joskus kuitenkin. Sellainen mikä onnistuu kerrasta, kaikilta osin - niin ulkonäöllisesti, kuin maultaankin. Kakussa on neljä pohjaa eli kolme täyteväliä. Täytteeseen valikoin mauksi mansikan ja mustikan pienellä appelsiinilisällä.

Täyte:
Naapuri on hyvä ja nappaa tämän ohjeen tästä talteen ;)
6dl vispikermaa
3prk maustettua rahkaa //  Käytin Valion rahkoja: yhden vanilja, yhden appelsiinin ja yhden kuningattaren
5rkl sokeria // Lisää sokeria toki maun mukaan. Tällä sokerimäärällä täytteestä ei tule kovin makeaa.
9 liivatelehteä
250g (pakaste)mansikkaa
200g (pakaste)mustikkaa
n. 1dl appelsiinimehua

Liota liivatteet kylmään veteen. Sulata marjat ja soseuta ne. Sekoita sokeri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon rahkat ja soseutetut marjat. Lämmitä desilitran verran appelsiinimehua ja sulata hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada mehuliivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan täytettä sekoittaen.

Jatka irtopohjavuoan korkeutta reunakalvolla tai vaikka ihan leivinpaperilla. Kakun voi toki myös koota kahteen vuokaan ja laittaa päällekkäin sitten hyytymisen jälkeen. Kokoa kakku ja anna hyytyä useamman tunnin. Kumoa alustalle ja koristele.

Helppoa eikö ;) Tämän kakun päällystämistä varten kaulin 1200g valkoista sokerimassaa, josta toki jäi aika paljon yli, mutta ainakin päällystäminen on helpompaa, kun massaa on reilusti. Kakun päälle levitin ensin mansikkamarmeladin ja sen jälkeen aika kovaksi vaahdotettua kuohukermaa. Kermaa saa laittaa paksunkin kerroksen, jotta massa ei pääse kosketuksiin liivatteen kanssa. Paksu kerros kermaa auttaa myös massan levittämisessä kakun päälle. Ja ai että joulupukilta saamani pyörivä kakkualusta on mahtava keksintö! Nyt kun olen sitä käyttänyt parin kakun kerman levityksessä ja koristelussa, niin en tiedä miten ihmeellä olen koskaan edes tullut toimeen ilman sitä.

Koristeet eli legopalikat tein vaahtokarkkimassasta ja niiden tekoon käytin 250g massaa. Jaoin sen kolmeen osaan ja värjäsin kunkin palan pastaväreillä - punaiseksi, siniseksi ja keltaiseksi. Palat oli suhteellisen helppo leikata veitsellä ja pilliä muottina käyttäen tein kuhunkin palikkaan nuo "nyppylät". Onhan sitä jotain elintarvikeliimaakin, mutta tähän mennessä liimaamista varten olen käyttänyt vain vettä. Tein koristeet jo torstaina, jotta ne ehti hieman kovettuakin sunnuntaita varten.

Legoukot oli poikien leikeistä lainassa ja kirjaimet nimeen tein sunnuntaina. Palikoiden tekoon meni aikaa ehkä kaksi ja puoli tuntia, kakun kokoamiseen vajaa tunti ja koristeluun tunti. Eihän tuo siis ihan sellaista hätäisten hommaa ole ;)

6 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!