tiistai 16. helmikuuta 2016

Nuotiomakkara.

Eilen jo päätettiin, että tänään syötäisiin nuotiomakkaraa. Minun ajatukseni oli kaivaa mökin pihassa oleva nuotiopaikka esiin lumen alta, mutta miehenipä onkin vilkkaammalla mielikuvituksella varustettua sorttia: "Mennään särkälle? Kelkalla ja otetaan reki perään."

Särkkä on sellainen hiekkasärkkä tässä meidän mökin lähellä, jossa pääasiassa käydään kesäisin veneellä. Silloinkin usein nuotiolla paistetaan makkaraa tai kun oikein hurjaksi ruvetaan, niin sitten pakataan lettutaikina pulloon ja paistellaan letut muurikalla. Tai voihan sinne mennä vain kahlaamaan ja uimaan :)

Nyt otettiin siis makkarat ja puita mukaan. Sekä tietysti lapio. Hurjan rekiretken jälkeen kaivettiin nuotiopaikka esiin, ladottiin puut sopivassa järjestyksessä paikalleen ja sytytettiin. Malttamattomina ei jaksettu odottaa kunnon hiillosta, vaan aika pian jo lykättiin ensimmäiset makkarat tikkujen nokkaan ja notskiin.

Tuli on yksi niistä asioista, joita ainakin suurin osa ihmisistä jaksaisi tuijottaa herkeämättä todella pitkään. Tulessa on myös jotain mielettömän kiehtovaa, mitä on kiva yrittää saada vangittua kameralle. Saatan antaa kameran räpsyä sarjatulella useita sarjoja ja välillä vähän vaihdan asetuksia välissä. Sitten vasta koneelta pystyn katsomaan onko niissä kuvissa jotain kivaa tai hassua. Parasta olisi joskus löytää jostain tällaisesta kuvasta jotain konkreettista. Siis ajatuksella "jeesus ilmestyi paatoleipääni", mutta toivon itse kuitenkin löytäväni jotain arkisempaa - jotain vähemmän hengellistä :D


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja nyt jokainen vaate mikä oli päällä tuoksuu ihanasti savulle <3

   Poista
 2. Ihana projekti. Nyt minäkin haluan viedä pojat nuotiomakkaralle jonnekkin.. :D Ja olen muuten samaa mieltä tuosta tulen valokuvaamisesta ja oikeastaan minusta on vaikeaa saada sitä tunnelmaa oikein kunnolla tallennettua kameralla - sinä onnistuit kuitenkin hienosti näissä kuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta! Tosi vaikea saada se tunnelma vangittua. Itsehän en luonnollisestikaan ole niin tyytyväinen näihin, mutta pistän sen taas siihen, että itse olen liiankin kriittinen katsomaan omia kuviani :D Kiitos kehuista!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!