maanantai 11. tammikuuta 2016

Lux Helsinki 2016.

Lux Helsinkiä olen viimeksi käynyt katsomassa vuonna 2010. Pakko oli kaivaa vanhoja kuvia esiin ja katsoa niistä, milloin se oli. Tuntuu siltä, että se oli vasta eilen, mutta kuitenkin ajatuksissani tajuan (lapsellisen syndrooman) ajattelevani: "sehän oli silloin ennen lapsia".

Joka vuosi senkin jälkeen minun on pitänyt mennä uudestaan katsomaan valoshowta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi - ennen kuin nyt. 

Sen suurempia jauhamatta, tässä on kuvia. En osannut valita julkaistavia tämän tarkemmin, joten saatte toooodella monta kuvaa katsottavaksi.
Koko reittiä emme kävelleet läpi. Aloitimme Ateneumilta ja kävelimme Senaatintorin kautta Espalle. Siihen päätettiin meidän (siskoni ja minun) kierros, eikä lähdetty enää käymään Annantalolla asti. Vaikka sielläkin olisi kyllä ollut kiva käydä, mutta ehkä enemmän lasten kanssa. Siellähän oli valoleikkipuisto. Kävikö joku siellä? Millainen se oli?

Rautalankaviritelmät yhdistettynä neonvaloon oli minun lempparit näistä nähdyistä teoksista. Ja olihan nuo isot Espan puiston pöytälamputkin tosi mageita! 

Kaupungissa oli kiva olla pitkästä aikaa illalla. Ihmisiä oli liikenteessä todella paljon, joka tietysti johtui juurikin tästä Luxista, mutta se oli ihanaa! Kaupungissa pitääkin olla villiä menoa ja melskettä. Ihmisiä, autoja, ratikoita - valoja, varjoja ja kansainvaelluksia :) Siltä se touhu välillä näytti, mutta vain hyvällä tavalla. Pimeyden, lumen, valojen, pakkasen ja kaikkien liikkeellä olevien  ihmisten vuoksi Helsingin kaupunki oli jotenkin todella kaunis lauantai-iltana. Sanoinkin siskolleni, että pitäisi useammin lähteä sieltä lähiöstä kaupunkiin ja vain kävellä ja katsella ympärilleen. Mennä ihmisten ilmoille.

4 kommenttia:

 1. Wautsi miten mageita kuvia! Upeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jäänyt ihan unohduksiin nämä kommentit. Kiitos! <3

   Poista
 2. Hienoja kuvia! :D Mekin kävimme Luxissa ja juuri nimenomaan siellä Annantalolla lasten kanssa. Olimme liikkeellä kovan pakkasen aikaan ja ulkona ei voinut olla kovin pitkään. Annantalon lisäksi minusta Ruttopuistossa oli kiva tunnelma.. Ja olihan tuo tuomiokirkkokin aivan mahtavasti valaistu <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli kyllä ihania kuvia! Niissä näky niin ihanasti se kylmyys <3

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!