maanantai 28. joulukuuta 2015

Mekko valmiilla nappikujalla ja taskulla.

Äitini antoi minulle isäni vanhan kauluspaidan pari kuukautta sitten. Isäni käyttää päivittäin kauluspaitoja ja tästä kyseisestä paidasta oli päässyt hieman kaulus jo rispaantumaan, joten se jouti uusiokäyttöön tai roskiin. Äiti sitten kysyi minulta tarvitsenko paitaa johonkin ja meinasinkin kieltäytyä paidan vastaanotosta, mutta otin sen kuitenkin. Ehkä siitä jotain keksin. Omille pojille - tai ainakin toiselle. Paita? Niivvarmaan :D

Kuten olen jo aiemminkin todennut, ideani tulevat aina öisin. Niin tämäkin :D Yhtenä yönä heräsin älynväläykseen, joka oli taas pakko kesken unien laittaa puhelimen muistiin. Nappikujamekko  - niin siinä puhelimen näytöllä aamulla luki.

Tätä oli melkein pakko lähteä samantien kokeilemaan, mutta onneksi sain vielä unen päästä kiinni. Sitten meni ehkä viikko, kun idea muhi ajatuksissani ja kunnes sain etsittyä sopivan kaavan, leikattua sen ja soviteltua niitä paidan päälle. Olin päättänyt saada etukappaleeseen valmiin nappikujan keskelle ja (jos mitenkään mahdollista) ison taskun.


Ysikakkosen kaava haukkasi juuri ja juuri tuon taskunkin mukaansa. JES! Paidan takakappaleesta leikkasin mekon takakappaleen ja hihoista takakaarrokkeen. Etukaarrokkeen sain sopivasti etukappaleen helmasta.
Kokosin vaatteen ja ompelin tehosteita pinkillä. Pinkit nepparit kaivoin kaapista ja kiinnitin ne. Jotain tuo kuitenkin vielä kaipasi. Ottobre lehdestä löysin valmiiksi sopivankokoisen kissakuvion. Ensin ajattelin piirtää kissan kankaan nurjalle puolelle ja surruutella siitä piirroksen avulla, mutta päätinkin kokeilla pergamiinia tässä apuna. Piirsin siis kuvion pergamiinille ja neulasin sen vaatteeseen etupuolelle kiinni. Ompelin ääriviivoja pitkin pergamiinin läpi kerran, jonka jälkeen revin paperin pois. Sitten vielä enemmän surruuttelua ja kissa oli valmis.

Ensimmäiseksi tällaiseksi yritelmäksi siitä tuli oikein kiva, mutta ehkä tuo "kirjonta" kuitenkin vähän turhan paljon vetää kangasta sykkyrälle. Olisikohan tukikangas auttanut - en tiedä, mutta täytyy varmaan hankkia ja kokeilla. Tai ensin ehkä ihan vain googlettaa ja katsoa miten noita kannattaa tehdä.

Olen ehkä vähän turhan innoissani edelleen tästä omasta oivalluksestani kierrättää ainakin tämä paita. Mitähän sitä seuraavaksi keksisin? ;) Kaava on Ottobren lehdestä 4/2014.

4 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!