sunnuntai 13. joulukuuta 2015

DIY: Virkatut bootsit vauvalle.

virkattu vauvan tossut baby boots

virkattu vauvan tossut baby boots

Tässä ne ovat. Minun versioni vauvojen virkatuista bootseista! Olen nii-iiin tyytyväinen :D Löysin nämä ja muutamat muutkin jo aikaa sitten nettiä selatessani. Ostin näiden ohjeen Etsystä ja sitten vain jäin odottamaan, koskahan tulisi se mahdollisuus tehdä tällaiset. Jostain syystä olin päättänyt, että tällaiset voi tehdä vain tytölle ja vain vauvalle.

Ostamani ohje näihin on suhteellisen helppo, mutta vain sanallinen. Ja koska tuo sanallisuus on vielä kaiken lisäksi Lontoota, niin olisin kyllä kaivannut ohjeeseen myöskin piirretyn version. Ensimmäisen tossun aloitin - sain pohjan valmiiksi ja päätin että EI. Ei näin! Totesin, että lanka oli liian ohutta. Purin työn. Aloitin alusta. Tuplalangalla. Tein vartta vaille valmiiksi ja totesin taas EI. Ei näin! Purin jälleen.

Tossuissa tehdään paljon pylväitä ja osa näistä on puolipylväitä. Jostain syystä menin sekasin näissä merkinnöissä. Virkkuuohjeessa puhutaan hdc:stä ja sehän on amerikkalainen lyhenne half-double crochetista, joka noin suomeksi sitten taas tunnetaan puolipylväänä. Minäpä vaan jossain mielenhäiriössä ajattelin tuon olevan high.. eikä half.., joten tein sitten jotain toooosi pitkiä pylväitä puolikkaiden sijaan :)

Purin siis taas ihan lähtöruutuun asti.

virkattu vauvan tossut baby boots

virkattu vauvan tossut baby boots

virkattu vauvan tossut baby boots

Sitten luin ohjeen. Ajan kanssa ja kokonaan. Siis oikeasti - alusta loppuun asti. Jotain hyvää tässä kaikessa purkamisessa ja uudelleen tekemisessä kuitenkin oli. Nimittäin se, että kuvittelin koon 3-6kk olevan hyvä, mutta totesin senkin olevan aivan järkyttävän pieni. Viimeisellä kerralla, kun aloitin homman alusta teinkin 6-12kk ohjeella ja näin sain vähän enemmän tossuille kokoakin.

Kunhan ensimmäisen tossun sain valmiiksi oli toinen jo helppo tehdä :) Ihmekös tuo, kun sitä alkua olin harjoitellut jo useammankin kerran.

Yksi virhe näihin tossuihin kuitenkin jäi. Aika loppuvaiheessa olen tehnyt jonkun väärän laskutoimituksen tai jotain, niin tossut eivät ole ihan identtiset keskenään. Tämä on kuitenkin varmasti enemmänkin sellainen virhe (kosmeettinen haitta), jonka huomaan vain minä, niin enpä siitä kerro sen enempää ;)

Nämä tossut menivät lahjaksi nuoremman veljeni lapselle. Syntymälahjaksi tuolle pienelle tummatukkaiselle ihmistaimelle <3

virkattu vauvan tossut baby boots

virkattu vauvan tossut baby boots

virkattu vauvan tossut baby boots

virkattu vauvan tossut baby boots

8 kommenttia:

 1. Oi niin nätit nämä <3 oot kyllä todella taitava :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan suloiset töppöset - kelpaisi ihan ugg:in myymälään! <3 Pieni uusi ihminen varmasti viihtyy näissä!

  VastaaPoista
 3. Wau 😍 Kuinka olet tehnyt tuon nimilapun tossuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nimilappu on itseasiassa valmis käsityömerkki, jonka olen tilannut muistaakseni https://labelsandribbon.se/ -verkkokaupasta. Sieltä voi tilata vapaavalintaisella tekstillä monia erilaisia käsityömerkkejä :)

   Toinen mitä olen myös käyttänyt on suomalainen http://somine.fi/ heillä on paljon pidempi toimitusaika, mutta palvelu erittäin hyvää.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!