sunnuntai 27. joulukuuta 2015

DIY: Pöllö afrikankukista.

Novitan seitsemän veljestä lankaa. Kolmea eri väriä - sininen, valkoinen ja harmaa. Koukku 3,5mm. Oikealla ohjeella niistä tulee reilu kymmenen pentagonia ja yli 20 hexagonia. Ja mitä niistä sitten tulee, kun ne laittaa juuri oikeassa järjestyksessä toisiinsa kiinni? No niistä tulee pöllö! Afrikankukkapöllö!!


Kuinka moni muistaa sen the Happy Hippon? Happypotamuksen? Sen "pienen" (lähes kilon painoisen) virtahevon, jonka olisin voinut jättää itsellenikin, mutta se pääsikin ihastuttamaan yhtä minun lempitytöistäni :) Isoäidinneliöt on kaikille vähänkin enemmän virkanneille tosi tuttu juttu - niin minullekin, mutta nämä afrikankukat oli täysin uusi tuttavuus. Niihin rakastuin ja nyt minulla oli mahdollisuus tehdä uusi luomus niistä.

Tämän pöllön tein vanhemman pikkuveljeni toiselle pojalle syntymälahjaksi. Oliko muuten tarpeeksi kiemurasti sanottu tuo edellinen lause :D Ohje on nimeltään Maggie the Owl pillow ja löysin sen Ravelrystä. Minulla on ollut tapana tehdä näille lähipiirin syntyville lapsille jokaiselle jotain syntymälahjaksi ja tämän nyt syntyneen pienen pojan isoveli sai kaksi ja puoli vuotta sitten tekemäni nallen.

Tästäkin tuli omasta mielestä syötävän suloinen ja aivan ihana. Nyt uskallan sen taas sanoa: "Olen taas niin pirun tyytyväinen itseeni :D" Tai noh, kun kaikesta oma tekemästä on hyvä hakea aina jotain huonoa tai parannettavaa, niin tällä Mägillä on ehkä vähän turhan pysty nokka. Taitaa olla vähän nirppanokan vikaa :) Mitä lie tuo muuten nokkaansa nostaa kohti korkeuksia!
Helppohan tämäkin oli tehdä. Afrikankukka oli sillä tavalla sopivassa muistissa, että kun yhden teki ohjeen kanssa, niin muihin ei sitten ohjeita enää tarvinnutkaan. Ohje oli sinänsä vaikeampi, kuin Hippon ohje, että tässä ohjeessa oli lähes kaikki vain kirjallisesti selitetty ja kuvia oli todella vähän. Joissain kohdissa olisin toivonut olevan kuvia, mutta ei siitä varmaan loppujen lopuksi olisi ollut muuta hyötyä kuin, että pöllö olisi valmistunut hieman nopeammin. Ohjeissa oli kuitenkin hyvä vinkki palojen yhdistämiseen, minkä kanssa taas Hippoa tehdessäni hieman tuskailin.

Omalle tyylilleni uskollisena en tätäkään ohjetta lukenut ensimmäisellä kerralla sanasta sanaan ja kannesta kanteen (opinkohan koskaan). Ja niin taas tein "väärin". Osa paloista olisi ollut tarkoitus tehdä numeroa tai puolta isommalla koukulla jolloin palasta olisi tullutkin hitusen isompi kuin normaalisti. Hälläkö väliä, onnistuihan se noinkin :D

Langanmenekki oli lähes sama kuin Hipossa, mutta tähän ei mennyt lankaa ihan yhtä paljon, joten yhdellä kerällä per väri taas pärjättiin.

6 kommenttia:

 1. Ihana pöllö! Mä oon jotenkin aina tykännyt pöllöistä - en tiedä mikä minussa on?? :D Ainiin ja meilläkin muuten koristeltiin sitten joululaatikoiden kannet vinkkaamaasi tapaan. Kiitos vaan ideasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin pöllöt on kivoja. Niissä on ehkä vähän sellaista salamyhkäisyyttä ja jotenkin tuntuu, että kaikissa ainakin lasten saduissa pöllöt esitetään vanhoina ja viisaina, silleen hyvällä tavalla. Ole hyvä ideasta :D

   Poista
 2. Hieno pöllö. :)

  VastaaPoista
 3. Yritän tässä virkata värkätä ja väkertää pöllöä. Kiitos kuvasta joka on päälaelta. Siis siihen tulee kaks viiskulmaista palasta. Nyt ehkä korvien istuvuus myös ratkeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos oli apua! Siinä ohjeessa nää palojen paikat oli mun mielestä aika selkeästi esitetty :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!