tiistai 3. marraskuuta 2015

Tiarakakku.Kummityttöni - siskoni tytär täytti eilen kaksi vuotta ja juhlia juhlittiin sunnuntaina. Idea kakusta minulle tuli jo useampi kuukausi sitten ja silloin sanoin siskolleni: "Tiedän jo mitä haluan tehdä, joten sun on ihan turha toivoa mitään tiettyä".

Löysin nettiä selatessani tiaroja, jotka on tehty sokerimassasta, kaulintamassasta tai kukkamassasta ja minun oli aivan pakko päästä kokeilemaan tätä itsekin. 

Muu ajatus kakusta oli laittaa sokerimassasta valkoisen ja vaaleanpunaisen marmoroitu sekoitus päälle ja sankarin nimi jotenkin kakkuun. Ajatuksena oli myös tehdä pätkä pitsiä kakun päälle ja laittaa sen päälle kirjaimet. Teinkin pitsin, mutta se ei ehtinyt kuivaa (ja irrota muotistaan) ennen kuin piti jo kiirehtiä juhliin. Luin pitsin valmistuksesta useammankin ohjeen ja jotenkin oletin sen kuivuvan parissa tunnissa, mutta niin ei käynytkään. Täytyy siis muistaa seuraavan kerran tehdä se jo edellisenä päivänä. Kunhan tulimme takaisin juhlista oli pitsi kuivunut ja se irtosi kauniisti muotistaan.


Joku saattaa hieman ihmetellä tuota alempaa kuvaa. Juu-u, se on Connemara -pullon pakkaus. Alkoholia kun ei saa mainostaa, niin ajattelin sitten ottaa pakkauksesta tällaisen sumean kuvan. Ainiin, oho.. taisin mainita sen nimen jo ;)

No mutta tälle on ihan syy, miksi tästäkin on kuva. Nimittäin tiaran teossa tuo oli erittäin tarpeellinen kapistus. Jotta tiaraa ei tarvinnut tapella kasaan pystypäin, kokosin sen tuon pyöreän putkilon päälle ja annoin kuivua :) Kätevää ja suhteellisen helppoakin. Kun tiara oli kuivunut liu'utin sen tuon päältä pois ja avot. Tiara oli valmis.

Tiaran tein kukkamassasta, kun ajattelin sen kuivuvan nopeammin ja tiaran olevan täten kestävämpi. Kukkamassa kuitenkin ainakin omasta mielestä kuivui jo aivan liian nopeasti ja joistakin kohdista tuli kovin halkeilevia. Sokerimassa taas olisi kuivunut aivan liian hitaasti, joten veikkaan, että kaulintamassa olisi nyt ollut se paras vaihtoehto.


ps. Tiaran valmistus ko. putkilon avulla ei vaatinut putkilon sisältämän juoman nautintaa ;) Itse asiassa, putkilo oli tiaran valmistuksen ajan tyhjä.

4 kommenttia:

  1. Oi miten ihana kakku.. :) Toivoisin, että minullakin olisi joku pieni tyttö kenelle voisi tehdä tällaisia kakkuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä niin iloinen, että siskoni on siunattu tytöillä kun minä en ole. Niiiiiiin ihanaa päästä tekemään tyttöjen juttuja, tyttöjen värejä ja tyttöjen aiheita :D

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!