perjantai 13. marraskuuta 2015

P*ska aamu.

** sisältää ihan oikeasti kakkajuttuja, joten älä lue jos olet herkempää laatua **

Jokainen meistä tietää ne paskat aamut?

Kun lähes mikään ei mene suunnitellusti tai sitten siihen suunnitelmaan tunkee joku isompi voima koko ajan jotain ylimääräistä. Lähes jokainen tällainen paska aamu alkaa meillä vasta, kun mies on jo lähtenyt töihin ja minä jään itsekseni hoitamaan loput aamutoimet ja alan tekemään lähtöä kahden pojan kanssa.

Tänään (niin kuin monena muunakin aamuna) pojat katsoivat telkkaria. Useimmiten aamupala syödään ruokapöydän ääressä, mutta en nyt jaksanut alkaa heti aamusta sättimään poikia, kun raijasivat voileipänsä olkkariin. Olin juuri päässyt meikkaamaan, niin O huutaa olohuoneesta ja käskee tulla katsomaan. Menin. Jaahas, (ilmeisesti) toisen koiran peppu on falskannu ja nökäre kakkaa on sohvalla sekä lattialla. Tajuan, ettei se olekaan mikään kova kikkare, vaan pehmeää mömmöä, jota O on onnistunut saamaan myös jotenkin jalkapohjaansa.


Käännyn ja lähden hakemaan paperia, pesuainetta ja pyyhkeen. O taitaa olla vähän herkempi tapaus ja ennen kuin olen päässyt takaisin, niin kuuluu yökkäily. Komennan poikaa oksentamaan mielummin lattialle, kuin matolle ja käsken ajattelemaan jotain muuta kuin tuota jalassaan olevaa kakkaa.

Saan pyyhittyä pojan jalan ja ohjeistan menemään vessaan. "Jos vielä oksettaa, niin ole kiltti ja oksenna pönttöön!"
Sitten siivotaan matolta oksennus ja lattialta oksennus ja kakka. Tässä vaiheessa vain sivusta seurannut (ja hyvällä ruokahalulla leipäänsä mussuttanut aivan vieressä seisova) D luulee äidin unohtavan tuon sohvalla olevan kakan ja päättää kertoa siitä. "Äiiiittiiii, tässhätin on tätä TATTAA viellä!" ja tottakai sitä pitää osoittaa niin läheltä, että se kakka on siinä sormessakin.

"Joo, käsipesulle sinä siitä sitten ja se leipä jää tähän pöydälle!"

Sohvan istuintyynyistä päälliset pesukoneeseen (halleluja Ikean Ektorp- sohvaa ja pestäviä päällisiä), lakana suojaamaan tyynyjä, auttamaan toista poikaa jalan pesussa ja toista käsien pesussa. Sitten koirien peppujen tarkastus ja syyllinen löytyi. Nuorempi koira pääsi sekin (pylly)pyykille. Ja mitähän mä olinkaan tekemässä ennen tätä ruljanssia.. Ainiin, se meikkaus.

Seuraava käskytyksen aihe on sitten vaatteiden vaihto. D ei osaa vielä itse, mutta onneksi O osaa. Mutta osaa se myös sen "joo, kohta" -lauseen. Kolmatta kertaa, kun komennan poikaa vaihtamaan vaatteet saan yleensä takaisin huutovastauksen "K O H T A !" "Ei ku perrrrr.. (ainiin, ei saa kiroilla) ..jantai, N Y T !"
Jes, vihdoinkin on vaatteet vaihdettu kaikilla kolmella ja voidaan aloittaa ulkovaatteiden pukeminen. Eiku, ensin hammaspyykki. Se sentään tänä aamuna sujui lähes vaivatta ja sen suurempia käskemättä.

Sitten päälivaatteet päälle: "meillä on jo kiire". "Ai, ollaanko me jo myöhässä?" kysyi D ja kun kerroin, että kyllä, sain vastaukseksi AHA ja poika paineli leikkimään omaan huoneeseensa. Kiva.

Vielä piti kuulemma tehdä ruokaa ja laittaa hella pois päältä ja mikrottaa tomaattimehu. Ainiin, ja pitsaakin piti leikata. O odotteli jo täysissä ulkotamineissa, kun vielä käskytin pientä kokkia eteiseen. Saatiin fleecetakki päälle ja vetskari kiinni, niin D avaa suunsa: "Ainii, mul on tatta." Tottakai, ei muuta kuin kerta vielä tänä aamuna tuota kakkarumbaa ja sitten ovesta ulos.

Joku varmaan siellä lueskelee hymynkare huulilla ja miettii: "perjantai.. kolmastoista" :D Ei, ei tämä kaikki nyt todellakaan joka aamuista ole, mutta on tätä rumbaa useammin, kuin vain tänä epäonnenpäivänä :) joka muuten sattuu olemaan nuoremman veljeni synttäripäivä <3 Onnea, illalla nähdään ;)


Kuvat on viime viikkoiselta vauvakutsubrunssiltamme.

4 kommenttia:

 1. Voi! Tiedän tunteen.. Kaikki epäonni (ja kakka-jutut) yleensä kasaantuu samaan hetkeen. Huoh! Hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän tämä nyt jo hymyilyttää itseänikin. Hyvää viikonloppua! <3

   Poista
 2. Lähti aikaisin, eli voi elämä mikä hulabaloo! Toivottavasti loppupäivä sujuu mukavammissa merkeissä :D <3 ja Onnea päivänsankarille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan :D viestitin miehellekin jo, että mä en sitten tän aamun saldon jälkeen koske paskahommiin ku aikasintaan vasta sunnuntaina :D se vaan nauraa räkätti mulle.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!