lauantai 14. marraskuuta 2015

Paidat kuvausta varten.


Aina jaksan päivitellä näitä kerho/koulu/hoitokuvausten kuvien hintoja, mutta onhan niitä pakko kuitenkin jokunen tilata. Ihan jo muistoksi lapsille. Ja kai ne täytyy mummeille ja kummeillekin antaa ;) Ja itselle ehdottomasti se sisaruskuva <3

Tiistaina oli poikien tarhakuvaus ja meillä sitä varten ommeltiin paidat. Paitakankaan olen ostanut noin vuosi sitten käsityömessuilta ja siitä asti se on nököttänyt kaapissa sopivaa käyttötarkoitusta ja -kohdetta odottaen. Tunnistaako joku kankaan ja kuosin? Kenen ja mistä se voisi olla? Minulla kun ei ole mitään muistikuvaa, mistä kojusta tuon ostin.

Tein pojille aivan tavalliset pitkähihaiset trikoopaidat. Usein kaavaa piirtäessäni mittaan kaavasta varsinkin olka-helmamitan, mutta tällä kertaa luotin muistiini ja "pieleenhän" se meni. Tein paidan O:lle 110 kokoisena ja D:lle 104 kokoisena. D:n paita on juuri passeli, ehkä vähän iso, eli menee pidempään. O:n paita sitten.. Noh, muuten oikein hyvä, mutta se olka-helmapituus olisi voinut hyvinkin olla 5cm enemmän. Pers**les. Täytyy varmaan ottaa miehen vinkistä vaari ja tehdä O:n paitaan joku helmaresori tms. niin ei paita jää heti yhden kerran jälkeen käyttämättä.

Olin aivan varma, että O:n koko on 110/116 ja lähempänä kuitenkin tuota pienempää kuin isompaa, jos yksittäiskokoina pitää valita. Tosin, poikahan on mitattu kunnolla viimeksi maaliskuussa, joten onhan tuo tietysti saattanut hieman kasvaakin ;) Note to myself siis: korjaa joulupukin kirjeisiin O:n vaatetoiveiden kohdalle koko 116.
Kaavat on OB:n 6/2013. Vaikka näissä paidoissa ei varsinaisesti vikaa ole, tykkään kankaasta ja ne on ihan peruspaidat. Juuri sellaiset kuin niiden pitikin olla. Mutta, jostain syystä kuitenkin nykypäivänä tykkään enemmän raglanhihaisista paidoista ja nytkin huomaan ajattelevani, että olisi sittenkin pitänyt tehdä sellaiset. Onko se sitten siitä, että ne istuu hartiaseudulta paremmin vai tuntuuko minusta vain siltä vai mitä, mutta nyt täytyy kyllä siirtyä pelkästään raglanhihaisiin toteutuksiin.

6 kommenttia:

 1. Oi miten suloiset ! Kangas on niin ihanan näköistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mä rakastuin ensin tuohon kankaaseen niin, etten uskaltanut leikellä sitä mihinkään käyttötarkoitukseensa :D Ehkä se siksi joutui odottamaan kaapissa uutta elämäänsä niin kauan.

   Poista
 2. Teilläkin on ilmeisesti nämä valokuvausjutut mielessä :D Todella ihanat paidat! <3 Sinä olet niin ahkera kun jaksat väsätä tällaisia lapsille. Kuosia en tunnista, mutta hieno on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkera!?!? En ikinä :D:D Hyvä jos se näyttää siltä ulospäin, kun itsestä tuntuu ettei oo ikinä aikaa tehdä mitään näitä "omia juttuja".

   Aika monta vaatetta ja juttua pitäisi kyllä ahkeroida vielä ennen joulua valmiiksi täyttämään pukinkonttia.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!