maanantai 16. marraskuuta 2015

Monster Jam.


MonssstaJaaaam!!

En tiedä kuka meistä oli eniten innoissaan, pojat yhdessä ja erikseen vai äiti ja isä? Kaikki taisi olla sen verran intopiukeena tästä viime lauantain yhteisestä tapahtumasta, että kaikilla oli kivaa ja hymyt ulottui aina korviin asti.

O tykkää katsoa Youtubesta (muovailuvaha- ja pääsiäismunien-auontavideoiden lisäksi - älkää kysykö :D) monsterivideoita. Mitäänhän se ei niistä ymmärrä, kun aika jenkkipainotteisiahan nuo videot on, mutta eihän niillä höpinöillä niin väliäkään ole. Kunhan kunnon hyppyjä ja kaatumisia näkyy, niin se on tosi siistii!! Tämän innostuksen ja kiinnostuksen myötä on isänsä mennyt O:lle lupaamaan jo ehkä puolitoista vuotta sitten, että mennään katsomaan noita, kunhan tulevat taas tänne.

Ja tottakai nuo ei viime vuonna ollut täällä! Onneksi poika ehti jo tavallaan unohtaa isänsä lupauksen, eikä osannut vaatia sitä sen enempää kuin muistuttamalla aina välillä, että koska me mennään katsomaan niitä. Kun kuulin, että tänä vuonna kiertue ulottuu taas Suomeen asti, niin ostimme liput lähes heti, kun ne tulivat myyntiin.
Rehellisyyden nimissä täytyy siis kertoa, että ainakaan minulle ei ollut mitenkään vastenmielistä lähteä katsomaan tätä tapahtumaa. MonsterJam tapahtumana on aina kiehtonut minua ja olenkin monina vuosina tahtonut mennä katsomaan niitä. Aikoinaan vaan (ennen lapsia) nuorempana ei sitä kai jotenkin kehdannut ääneen sanoa, että olisi tätä tyttöä kovasti kiinnostanut lähteä katsomaan autojuttuja :D

Ostettiin liput alakatsomosta kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle. Ensimmäinen aikomuksemme oli laittaa D hoitoon siksi aikaa ja mennä kolmistaan O:n kanssa. Kuukausitolkulla kuitenkin asiaa kypsyteltyämme päätimme lähteä paikan päälle koko perhe. Kätevää, kun alle kolmevuotiaat vanhempien sylissä istuvat pääsi ilmaiseksi. Pieni pelko oli, että meneekö tämä nyt ihan mönkään, kun esitys alkoi klo 13, D:lle pahimpaan päiväuniaikaan. Poika kuitenkin nukkui hetken menomatkalla autossa ja kyllähän ne autot hänenkin mielestään oli niin mielenkiintoisia, että kummatkin pojat jaksoivat lähes herkeämättä katsoa kaksituntisen esityksen läpi.Voin vain todeta, että tämä tapahtuma oli juurikin jokaisen euron arvoinen, minkä siitä maksoimme ja varmasti menemme uudestaankin. Ehkä seuraavalla kerralla mennään koko päiväksi tapahtumaan ja aloitetaan homma varikkopartyilla ;)

Voittajaksi suoriutui MAX-D, meidän poikien suosikki. Parasta kuulemma tuossa autossa on nuo piikit ;)


Jotain yllättävääkin voisin kertoa. Jos noiden autojen ääntä ei ole oikeasti kuullut, ei sitä edes pysty tajuamaan, kuinka kova ääni niistä lähtee. Meillä oli lapsilla peltorit ja aikuisilla korvatulpat ja ilman niitä ei katsomisesta todellakaan olisi tullut yhtään mitään. Se ääni oli jotain aivan jäätävää, enkä millään ymmärrä, miten jotkut pystyi katsomaan koko kaksituntisen suojaamatta korviaan.

Tämä seuraava reklamaatio pitää oikeasti lähettää sille kuka asiasta on vastuussa, mutta kerronpa sen teillekin. Pysäköintihalli Hartwall Areenalla on maksullinen (tottakai!), muuta en kuvitellutkaan. Mutta, että se pitää maksaa käteisellä sisäänajettaessa? Kyllä, luit aivan oikein. Meille tämä tuli yllätyksenä ja vaikka olin vieraillut tapahtuman Hartwall Areenan sivuilla ennen tapahtumaa jäi tämä informaatio minulta saamatta. Etsin sivuilta tietoa siitä, saako sinne viedä oman kameran mukanaan. Siis järkkärin ja otin sen (kuten ehkä kuvista huomaat) mukaan, kun ei sitä kiellettykään. Pysäköinnistä taas olisin saanut tietoa etukäteen, JOS olisin hakenut tietoa ja mennyt erikseen klikkaamaan pysäköintilinkkiä. Mutta koska tiesin, että Hartwallilla on pysäköintihalli, niin ei tullut mieleenkään, että sitä varten pitäisi olla käteistä mukana. Nykypäivänä?

Asiasta kyllä ilmoitettiin myös kylteillä sisäänajettaessa, mutta ensimmäinen kyltti oli sellaisessa paikassa, että kääntyminen takaisin oli mahdotonta. Sitten oli pakko ajaa sisään ja koska käteistä rahaa ei löytynyt (kertoivat myös, ettei Areenalla ole automaattia?!?) ohjeistivat ajamaan ylös ja ulos.

Teimme työtä käskettyä ja seuraavalla tasolla oli ylösmenorampissa portti alhaalla ja viereisessä ulosmenossa luki kahdella puolella ULOS. Lähdimme ajamaan sinne, jolloin kuulimme jonkun järjestysmiehen huutavan. Tajusimme hänen huutavan meille ja meille selvisi, että olimme ajanut väärin. Meidän piti mennä vielä ylöspäin (odottaa siis, että hän avaa portin) ja sieltä sitten ulos. Mieheni avasi ikkunan ja kertoi miehelle, että tämä on todella huonosti järjestetty, johon mies vastasi: "mul ei oo nyt aikaa tällaseen, laita reklamaatio!" Jäi vähän fiilis, että tuo taisi olla täysin arkipäivää heille.

Minä jäin lasten kanssa ulos autosta vielä ollessamme parkkihallissa ja mies lähti viemään autoa parkkiin Messukeskukseen, johon muuten käy korttirahakin :D Kaiken kaikkiaan parkki oli ainakin meidän osaltamme huonosti järjestetty. Informaatio olisi pitänyt olla enemmän esillä, jotta käteiseen rahaan olisi voinut varautua. Voihan se olla, että minä olen se vääränlainen ajattelija, mutta minusta tuntuu että useampi olettaa voivansa maksaa myöskin kortilla. Mutta tiedänpähän tästä lähtien, että on ainakin yksi paikka mihin tarvitsen käteistä rahaa mukaan. Hartwall Arenan parkkihalli. Ja varmaan itse hallikin, koska mitäs sitten, kun tietoliikenneyhteydet kaatuvat ja maksukortit eivät toimikaan. Varsinkin kun ei siellä hallilla ole edes sitä Otto-automaattia :)

4 kommenttia:

 1. Show oli kyllä upea !

  Todella hienot kuvat olet napsinut <3!

  Joo, toi pysäköinti juttu on kyllä todella kökkö !! Minulla oli sattumalta itsellä läjä 2e kolikoita jäänyt laukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kuumeisesti etsittiin kaikki kolot kolikoita, mutta ei löydetty. Oltiin siinä mielessä harmillisesti mun autolla liikenteessä, että miehen autosta olisi varmaan kolikoita tarpeen verran löytynytkin.

   Kiitos!

   Poista
 2. Oi mikä tapahtuma! :D Voin vain kuvitella minkälaista ääntä noista lähtee. Meidän nuorimmainen R-A-K-A-S-T-A-A kaikkia autoja ja hän olisi ollut aivan täpinöissä tästä tapahtumasta. Ehkä ensi vuonna sitten.. Hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi muuta kuin suositella tuota! Ja voin vain kuvitella millaiselta tuo tuntuu ja näyttää noista pienistä pojista. Ne oli aivan taivaissa, siltä ne kasvot ainakin näytti :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!