perjantai 23. lokakuuta 2015

Syysloma Kuusamossa.

Lasten perhepäivähoitaja oli viime viikolla syyslomalla keskiviikosta eteenpäin. Olisihan lapsilla ollut mahdollisuus mennä varahoitoon päiväkodille, mutta kysyin sitten vanhemmiltani että olisivatko he lähdössä mökille nyt syksyllä.

Saatiin aikataulut sopimaan yksiin ja istuttiin autoon keskiviikkoaamuna. Oli taas 800 kilometriä tietä edessä kulutettavana. Matkat meni hyvin, mitä nyt minä sain toimia tarjoilijana koko ajan. Pojat kuitenkin matkustaa tosi hyvin. Ei suuria mutinoita tai itkuja, vaikka tylsäähän tuossa ajassa ehtii jo tulla.

Katsottiin elokuvia. Leikittiin leluilla. Pelattiin täbillä. Nukuttiin. Syötiin eväitä. Syötiin karkkia. Pysähdyttiin pari kertaa vessaan ja istuttiin vaan.

Pitkällä matkalla on hyvä olla jotain odotettavaa. Ainakin lapsilla. Tuo nuorempihan ei nyt vielä niin tajua noista, mutta vanhempi sitäkin enemmän. Meidän matkalla etelästä pohjoiseen on useampikin nähtävyys ja niistä ensimmäinen on Mikkelissä, dinosaurus tien varressa. Siitä seuraava on Lapinlahdella, Matin ja Liisan asemalla oleva vanha veturi. Seuraavaksi pitää bongata Hyrynsalmella oleva punainen Joulupukin helikopteri. Ja viimeisenä on vielä Formula-auto. Missäs muuallakaan kuin Suomussalmella ;)

Hiljainen kansakin on kiva bongaus, mutta ei se oikein viehätä noita lapsia ;)Perjantaina heti aamusta kävelimme Riisitunturin majalle ja takaisin. Yhteensä 4,2 kilometriä. D ei jaksanut ihan koko matkaa kävellä, mutta tosi hienosti tuo kuitenkin parivuotiaaksi jaksoi jalkaa siirtää toisen eteen. Majalla syötiin eväitä ja testattiin linkkukirvestä. Ei ihan tuntunut toimivan niin kuin sen oli tarkoitus. Tai sitten me emme osanneet käyttää sitä. Joka tapauksessa, polttopuita ei saatu tehtyä yhden yhtäkään sillä.


Mökin läheisessä metsässä ollaan jonkun verran vuosien varrella kuljettu ja yhdessä kohtaa siellä menee sähkölinja (vai mikä lie). Yhteen tolppaan ollaan aikoinaan käyty kaivertamassa tuon vanhemman poikamme nimikirjaimet ja kuukausi sekä vuosi milloin tämä on tapahtunut.

Ajatuksena on ollut, että voisimme tehdä niin useamminkin ja myöskin kuopuksen kohdalla. Sitten he voisivat kävellä tolpalle monien vuosien (vuosikymmenten) päästä ja muistella menneitä :D


Rukallakin me käytiin. O:han lähti jo kotoa keskiviikkoaamuna sukset olalla ja kypärä päässä. Yksi rinne oli avattu viime viikon alussa ja pakkohan sitä oli mennä kokeilemaan. Koko kevät- ja kesäkauden on pojat katsoneet alppitohtoria. On käyty läpi aurat, aurakäännökset, taikanappi ja kaikki muutkin temput. D:kin pääsi kokeilemaan suksia. Tasamaalla laitettiin monot ja sukset jalkaan ja vähän lykittiin eestaas. Hän oli haltioissaan, mutta eihän se jaksanut innostua kun sen viisi minuuttia. O pääsi pappansa kanssa laskemaan kolme kertaa mäen ylhäältä alas.

Seuraavan kerran mennään mökille joko vuoden vaihteen aikaan tai viimeistään sitten helmikuussa.

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia! Mäkin haluan tuonne :D Sen verran houkuttelevan näköistä on!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä on kyllä kaunista, tai ehkä vaan niin erilaista. Pohjoisen kunnon ruskaa en ole vielä koskaan nähnyt, joten se pitäisi vielä joku vuosi mennä ikuistamaan :D

   Poista
 2. Oi mitä kuvia <3 Niin kauniita <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!