torstai 29. lokakuuta 2015

DIY: Tuikkulasit syksynlehdillä koristeltuina.

Tämä nyt kuuluu niihin sellaisiin tekeleisiin, jotka ei ole ihan niin hyvin onnistuneet kuin olisin itse halunnut tai toivonut. Toisin sanoen siis, en ole oikeastaan ollenkaan tyytyväinen lopputulokseen, mutta tulipahan testattua :D Tarvitset lasipurkkeja tai laseja, kauniita ruskanvärisiä lehtiä, liimaa (esim. erikeeper) ja tuikkukynttilän.

Meiltä ei löytynyt tähän hätään kotoa tyhjiä tai tyhjentymässä olevia sopivankokoisia lasipurkkeja, niin päätin uhrata tähän hommaan pari Ikeasta ostettua juomalasia (Pokal). Lehtien annoin kuivahtaa vajaan vuorokauden painon alla, että sain niistä tasaisia ja vähän kuivempia, mutta ei kuitenkaan niin kuivia, ettäkö olisivat poksuneet rikki taivuttaessa.


Erikeepperiä sivelin ensin lehtien takapuolelle ja sitten liimasin niitä lasin ulkopuolelle. Päälle sudin vielä reilun kerroksen liimaa ja jätin ne kuivumaan. Itseäni yllätti liiman kuivumisaika ja vielä parinkin päivän päästä liima oli kosteaa lehden ja lasin välistä.

Ihan kauniithan nuo on kynttilänvalossa, mutta ei ne kyllä päivänvalossa (tai vaikka hämärämmässäkään) yhtään tarkempaa tarkastelua kestä :)


Mainittakoon vielä, että idea ei ole omani, vaan jossain näin tällaisia tehtynä.

4 kommenttia:

  1. Hauskaa syysaskartelua. :) Lehtiä haluaisi tuoda sisälle kotiin niiden ihanan värin ja muodon takia. Mietin aiemmin syksyllä jos olisi tehnyt sellaisen kranssin värikkäistä syyslehdistä, mutta totesin sitten, että lehdet tummuvat niin nopeasti että ilo jää lyhyeksi.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein vuosi sitten vaahteranlehtiruusuja :D ( http://kommammaa.blogspot.fi/2014/10/vaahteranlehtiruusuja.html ) Annoin sen kimpun äidille lahjaksi enkä oo tajunnutkaan kysyä, että onko se muka sillä vielä jossain vai kuinkahan nopeasti meni ruskeeks.

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!