keskiviikko 28. lokakuuta 2015

#Blogisitarina

No kun kaikki muutkin, niin kyllä sitten minäkin!

Reiluuden nimissä täytyy todeta, etten kyllä varsinaisesti haastetta ole saanut ;) Mutta monessa seuraamassani blogissa on todettu, että eivät haasta ketään, koska niin moni on jo osallistunut. Toteavat samalla, että jos sinä et vielä ole osallistunut, niin tartupa näppäimistöön ja osallistu.

Tarkoituksena on kertoa omasta blogista ja bloggailusta. Vastata kolmeen kysymykseen ja pohtia ehkä vähän syvemminkin oman blogin tarkoitusta. Niin itselle, kuin muillekin.

Kuva: Kototeko -blogi.

Mistä blogini sai alkunsa?
Olikohan se huhtikuu 2013, kun aloitin tämän nykyisen blogini. Odotin tuolloin kuopustamme ja luin paljon äitiys/odotusblogeja. Kaipasin itselleni jotain harrastusta ja tiesin tykkääväni kirjoittamisesta. Halusin myös jonkun kanavan, johon voisin kerätä askarteluitani ja muita DIY-projekteja. Bloggaaminen ei tullut minulle täysin uutena asiana, sillä olen harrastanut sitä jo useampia vuosia sitten. Aikoinaan irc-galleriassakin oli joku blogimahdollisuus ja vuodatuksessa minulla oli vielä joku aika sitten julkaistu blogi, jota en tosin ole vuosiin päivittänyt.

Nyt kuitenkin halusin aloittaa puhtaalta pöydältä ja puhtaalta alustalta. Muistan kuinka minua jännitti ryhtyä tähän ja edelleen jännittää välillä. Joidenkin postauksien julkaiseminen.

Miten blogini on kehittynyt?
Tuntuu, että kirjoitan avoimemmin ja uskallan yleisellä tasolla enemmän tarttua aiheisiin, missä usein on paljon vastakkainasettelua. Uskallan ehkä enemmän ja julkaisen huomattavasti enemmän kuvia kuin alkuun. Ensin ajattelin tämän olevan kaiken kattava blogi, että täältä löytyisi sopivassa suhteessa ihan sitä kaikkea mikä minua kiinnostaa. Kuitenkin omasta mielestäni on suurin paino ollut valokuvauksella, käsitöillä ja varsinkin yleisellä tasolla DIY -projekteilla.

Merkittäviä taitekohtia blogini taipaleessa?
Nämä taitekohdat on enemmänkin sellaisia, mitkä näkyy minulle. En alkuun kertonut oikeastaan kenellekään blogistani. Ei siksi, että olisin halunnut tehdä tätä salassa tutuiltani, vaan siksi, että minua hävetti. Ajattelin, että jos kerron minusta ajatellaan hölmöjä. "Sellasta hömppää!" ajattelin ihmisten sanovan. Oletin, että ihmiset pitävät minua outona ja teilaavat minut. Ajattelin ja ajattelen ehkä hieman edelleen ihmisten pitävän bloggaamista (missä mittakaavassa tahansa) sellaisena jonninjoutavana hömpötyksenä - ehkä vähän lasten ja teinien leikkinä.

En edelleenkään pidä varsinaisesti suurta ääntä blogistani, tai sen olemassa olosta, mutta kyllähän tutut tästä tietää ja ymmärtääkseni iso osa heistä seuraa tätä ainakin jollain tasolla.

Edelleenkin, tämä on itselleni harrastus ja pääasiassa teen tätä vain itselleni, huomaan kuitenkin kuinka addiktoivaa on saada lukijoita (niitä julkisia seuraajia) enemmän. Kommentit todella lämmittää aina mieltä ja niitä on kiva saada. Ja parasta on ehkä se, että huomaan ajattelevani joistain bloggareista, että he olisivat ystäviäni. On joitakin, jotka seuraavat minua ja minä heitä ja monesta asiasta ajatellaan samalla tavalla. Ehkä se on se yhteenkuuluvuuden tunne tai jokin, mutta on hienoa huomata ystävystyvänsä vaikka ei (ainakaan vielä) oikeasti ole edes tavannut ketään.

Jotta kaikki ei menisi täysin vasten sääntöjä, niin haastan seuraavat kaksi blogia ja blogistia kertomaan omat tarinansa: Sokeria & langanpätkiä ja Napamassu. Mielestäni ette olleet vielä ottanut osaa tähän haasteeseen, mutta pyydän jo etukäteen puusilmäisyyttäni anteeksi, jos olen katsonut liian hätäisesti asian.

Haasteen säännöt ovat seuraavat: (saa kopioida omaan blogiin):
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagrammissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagrammissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti Kototeko-blogi.

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla blogisi tarina! :) Minusta on hyvä, että blogin kirjoittamisessa välillä on sitä pientä jännitystä. Välillä pitää mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja testata omia rajojaan. Joskus on myös helpottavaa kertoa joitain asioita julkisesti. <3

  Ajattelen ihan samalla tavalla kuin sinäkin - on todella hauskaa, että täällä blogimaailmassa on sellainen ryhmä bloggaajia kenen kanssa tavallaan on ystävä. Se ei ollut asia jota itse olisin osannut odottaa bloggaamiselta mutta silti se on jopa melkein se paras juttu tässä koko touhussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, en mäkään ajatellut missään vaiheessa että voisin "ystävystyä" tätä kautta kenenkään kanssa, mut niin on kyllä tainnut käydä :D

   Poista
 2. Tätä oli kiva lukea ja tosi kiva huomata, että on täällä joku bloggaaja, joka ajattelee tästä koko touhusta samalla tavalla kuin itse teen :D on tää vaan jännä harrastus ;) Ihania blogihetkiä sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännää tämä toden totta on, ja justiinsa kun olet ajatellut ettei mikään enää yllätä, niin tapahtuu jotain odottamatonta :) Ihan parasta! Ihania blogihetkiä sinullekin!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!