torstai 22. lokakuuta 2015

Blogin ulkoasu.

Olen pitkään pohtinut oman blogin ulkoasua. En varsinaisesti keksi siihen tarvetta muuttaa mitään, mutta silti minusta tuntuu ettei ulkoasu toimi tarpeeksi hyvin tällaisena. Ja koska minä itse en ole se, kuka pääasiassa blogiani lukee, vaan te muut, niin auttakaahan minua ratkaisemaan mahdollinen mysteeri :)

Usein blogeissa näkee käytettävän "kahden palstan" sivujakoa. Eli että on yksi leveämpi palsta, jossa on tämä itse tekstiosa ja sitten kapeampi, missä on tiedot, arkistot, lukijat, lukulistat, suosituimmat postaukset jne.


Minulla on alusta lähtien ollut tämä kolmen palstan taktiikka käytössä ja olenkin miettinyt onko tämä ulkoasu liian sekava lukijalle? Välillä ainakin tuntuu, että olisi hyvä olla leveämpi tekstipalsta, varsinkin pidempiä höpötyksiä varten.

Kumpi on siis parempi, kaksi vai kolme palstaa?

Entäs sitten. Jos ajattelet olevasi jossain blogissa aivan ensimmäistä kertaa, mitkä on tarpeellisia "lisätoimintoja" sivupalkissa. Itselleni, lukijana tärkeitä juttuja on arkisto ja se, että vähillä klikkauksilla saa tietää enemmän siitä, mitä blogista löytyy. Lukijaksi liittyminenkin pitää olla helppoa.

Klikkaako tai katsooko edes kukaan tuota aika monessakin blogissa olevaa "luetuimmat julkaisut" -kohtaa? Minusta se on alkanut tuntumaan kovin turhalta. Tai kuinkas sitten tunnisteet, mikä on mielipiteenne niistä?

Muutenkin jotenkin tuntuu itsestä siltä, että oman blogin ulkoasua pitäisi reilusti karsia. Tehdä siitä yksinkertaisempi ja vähempitekstinen.

Nyt, sana on vapaa! Mielelläni ottaisin mitä tahansa ideoita vastaan. Kehukaa tai moittikaa, jakakaa mielipiteitä ja olkaa rehellisiä ;)

4 kommenttia:

 1. Jokainen omalla tyylillään. :D <3 Minusta tärkeimmät jutut ovat blogiarkisto, hakukenttä ja lyhyt kuvaus siitä mistä blogi kertoo. Se onko blogissa kaksi vai kolme saraketta ei ole niin väliä jos tyyli on muuten huoliteltu.. Tiedän tosin tunteen kun tekee mieli muuttaa jotain blogissa muttei tiedä mitä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haku! Sitä muuten mulla ei olekaan :) Täytyykin laittaa tuo korvan taakse.

   Jep, tämä taitaa olla enemmänin juuri SE tunne kun tekee mieli muuttaa jotain :D

   Poista
 2. Mun mielestä sun blogin ulkoasu on tosi siisti ja cool <3 Joten älä panikoi :D Teet niitä juttuja ja muutoksia mitkä sulle sopii ja näyttää hyvältä sun silmään :) Silloin blogi on sun näköinen <3
  Jos kokeilet sitä että on kaksi palstaa, niin eihän se iso homma ole. Ja jos ei miellytä sun silmää niin palaat takaisin vanhaan :)
  Mun mielestä tämä on hyvä myös näin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Totta tuokin, eihän se mitään maksa kokeilla sitä kahta palstaa. Saahan tän sitten takaisin jos tahtoo. Kiva kuitenkin kuulla, että ainakaan kaksi kahdesta ei pidä nykyistä sekavana :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!