maanantai 31. elokuuta 2015

Rapujuhlat.


Lauantaina nautittiin aikuisesta seurasta ja vietettiin perinteisiä rapujuhlia. Perinteisiä siksi, että meillä on ollut tapana aina, ainakin kerran kesässä, suunnilleen samalla porukalla istua alas ison pöydän ääreen ja syödä rapuja. Lähes aina tapahtumapaikkana on vanhempieni koti ja äitini toimii kokkina.
Tänä vuonna päätettiin järjestää nämä juhlat lapsivapaasti ja nautittiin aikuisesta seurasta. Tämä meidän normiporukkamme koostuu lähinnä minun perheestäni. Vanhemmistani ja sisaruksistani puolisoineen. Kaiken kaikkiaan meitä on kymmenen. Lapsia tällä porukalla on yhteensä viisi, mutta kunhan kaikki menee hyvin, niin kaksi lisävahvistusta saadaan joukkoihimme vielä ennen vuoden vaihdetta.
Puskista huutelua ja porinaahan tämä saattaa aiheuttaa, mutta kehtaan silti reilusti myöntää, että laitamme silloin tällöin lapset hoitoon aikuisten juhlien vuoksi. Ihan vain yhteisen "ei sen kummempaa syytä" -juhlimisen vuoksi tätä tapahtuu todella harvoin, mutta sitten silloin tällöin on kiva istua alas aikuisporukassa. Istua rauhassa, syödä rauhassa ja nauttia hieman erilaisista jutuistakin. En koe syyllisyyttä siitä, että haluan olla joskus muutakin kuin vain äiti, tai että haluan joskus viettää aikaani myös kahden kesken mieheni kanssa. Olemmehan toisille kuitenkin vielä ne mies ja vaimo ja vain lapsillemme isä ja äiti. Ja isä ja äiti voi lakata olemasta toisilleen mies ja vaimo, jos silloin tällöin ei ota aikaa toisilleen ;)

Joku aika sitten Pienen Linnun makrotex -haasteessa oli aiheena bokeh, ja otinkin siihen osaa silloin. Silloin tuo termi oli täysin vieras minulle ja nyt huomasin näitä kuvia lauantaina räpsiessäni, että näistähän löytyy bokehia :D Ja nyt tuota aiempaa postaustani ja sen kuvia tarkastellessa voin vain todeta, että eihän niissä yhdessäkään ollut sitä vaadittua bokehia.

Ainakin tietää kehittyneensä.

6 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvai :)
  Ja oon kyllä sun kanssa samaa mieltä että joskus on ihan ok laittaa lapset hoitoon ja viettää iltaa ihan vaan aikuisessa seurassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joskus on vaan kiva viettää myöskin niitä aikuisten juhlia. Täytyy kotona vielä syödä joku päivä rapuja tälle vuodelle, niin pojatkin saa maistella :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia! Meilläkin on tulossa ensi viikonloppuna rapujuhlat ja odotan niitä innoissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapujuhlat on kyllä kivoja! Vuosi sitten samaiset juhlat juhlittiin meillä lasten kanssa ja kovin elävästi mulla on mielessä tuo meidän nuorempi herra. D oli juuri ja juuri yhden vuoden ikäinen ja istui mielellään pöydän ääressä tyytyväisenä. Heti kun edellisen ravun pyrstön hän oli saanut syötyä kuului suusta mämmämmämmää, kun hän halusi lisää syötävää :D

   Poista
 3. Ihania kuvia! Ja todellakin, välillä on todellakin tarpeellista ottaa ihan vaan omaa aikaa aikuisten kesken, tekee parisuhteelle tosi hyvää :) Meillä se ei ole usein mahdollista kun isovanhemmat jne asuvat kaikki kaukana, mutta pyrimme silti siihen edes joitain kertoja vuodessa. Liikaa on niitä esimerkkejä, että lasten ollessa kouluiässä huomataan ettei vanhemmilla ole enää mitään yhteistä lasten lisäksi... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;) Ihanaa huomata, että ruudun toisella puolen onkin (ainakin tähän mennessä) enemmän niitä, jotka ei nostata sitä-kuuluisaa-netin-paskamyrskyä :D En minäkään koe sitä oikeaksi, että kerran kuukaudessa vanhemmat ottaisi yhden illan itselleen. Mutta silloin tällöin se on minusta tarpeellista, ehkä juurikin sen kuuluisat pari kertaa vuodessa.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!