keskiviikko 26. elokuuta 2015

Muumipappakakku.
Muumiteemaisten tai tarkemmin muumipappateemaisten synttäreiden kakusta minulla oli monta visiota, mutta ei oikein yhtäkään sellaista, mikä olisi kolahtanut heti paikalleen. Ensin ajattelin, että tekisin kakun, mikä olisi jo itsessään muumitalo, mutta luovuin ideasta kuitenkin aika pian.

Muumipappafiguuria en halunnut alkaa edes ajatella, koska tiesin etten osaisi tehdä sellaista. Tai en ainakaan niin hyvää, että se olisi mennyt oman kriittisyyssuotimeni läpi. Sitten kävi mielessä tehdä kakku, mikä olisi silinterihattu ja se siitä pitikin tulla, kunnes viime metreillä vaihdoin ajatusta ja teinkin hyvin yksinkertaisen ja ehkä vähän pliisun version suurista ideoistani.

Kakun täytteeksi valikoitui kaksi synttärisankarin ehkä lempimakua. Mansikka ja appelsiini. Täytteessä oli vispikermaa, mansikka-, sitruuna- ja appelsiinirahkaa, sokeria ja soseutetteja mansikoita. Paljon! Sekä tietysti liivatetta.

Täytevälejä tuli kakkuun kaksi ja kumpaankin täyteväliin pilkoin yhden appelsiinin.


Itseäni kakun ulkonäkö mielytti, vaikkakin se oli yksinkertainen. Jos jostain kuitenkin pitäisi itseään ruoskia on se se, ettei teema ihan selvästikään avautunut läheskään kaikille vieraille. Useammankin kerran sain vastata kysymykseen: "miksi siinä on silinterihattu?" "mikä ton hatun funktio on?". Totuus kuitenkin on, etten tiedä olisinko itsekään tajunnut tuota teemaa vieraana :)


6 kommenttia:

 1. Hieno kakku!! Mä tykkään! Tuollainen kivan simppeli ja tyylikäs. :) Onnea synttärisankarille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Vaikka tulikin vähän liian yksinkertainen fiilis tuosta, niin kyllä mäkin siitä tykkäsin. Seuraavaksi on kummitytön synttärit (vielä tämän vuoden puolella), ja sinne tehtävästä kakusta mulla on ollut visio päässä jo vaikka kuinka kauan :D

   Poista
 2. No onpas hieno kakku. Meilläkin oli esikoisella jossain vaiheessa muumi-synttärit! Hänen mielestä siistein juttu oli nimenomaan muumipapan hattu! Hihii.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän esikoinen ei ole oikeastaan koskaan kauheasti innostunut muumeista (nyt 4,5v), mutta tää kuopus on kyllä. Enkä oikeastaan edes tiedä mistä se nuo muumit ja varsinkin muumipapan on keksinyt, kun ei meillä nytkään ole ollut erikoisemmin muumit esillä :D

   Poista
 3. Ihana kakku, minusta yksinkertaisuus teki siitä todella hienon ja persoonallisen. Usein näkee, että muumikakut on aika samanlaisia tai samaan tyyliin tehty.
  Tällaista kakkua en ainakaan itse ole vielä nähnyt.

  Hei voiko kysyä, miten / millä kakun kirjaimet on tehty?

  ( Toivottavasti minulta ei tullut montaa kommenttia , sillä jostain syystä koneeni alkoi takkuilemaan juuri kun olin kirjoittamassa kommenttia)

  - Napamassu Mama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos! Tottakai voit kysyä ja vastaan varmasti :) Ne on tehty sellaisilla piparimuotteja muistuttavilla muoteilla. Taisin omani ostaa Confetista: http://www.confetti.fi/Kirjainmuotit

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!