perjantai 28. elokuuta 2015

Minun kamerani.

Aina välillä tulee otettua sellaisia kuvia, jotka ei oikeastaan sovi mihinkään tapahtumaan tai aiheeseen ja tässä niitä nyt olisi viimeisen viikon ajalta muistikortiltani.Onko siellä ruudun toisella puolen joku, joka tietäisi valokuvauksesta tai kameroista enemmänkin? Minulla on siis kamerana Canon EOS 600D. Ostin sen uutena tammikuussa 2012 eli ikää tuolla kameralla on noin kolme ja puoli vuotta. En tiedä kuinka monta kuvaa kameralla on otettu, mutta oman muistin mukaan kuvalaskuri (0000-9999) on mennyt kolmesti ympäri. Näin ollen tuolla olisi otettu jo yli 30.000 kuvaa. Kokeilin yhdellä internetistä löytyvällä shuttercountilla saada tietooni viimeisimmästä kuvasta räpsykertoja, mutta "ohjelma" väitti ettei kamerani kirjaa kuviin tätä tietoa (voi tietysti olla, että jokin asetus on väärässä asennossa).Olen varovaisesti harkinnut uuden kameran hankintaa, mutta toisaalta ei tuossa nykyisessäkään varsinaisesti mitään vikaa ole. Enkä edes tiedä mihin tuon vaihtaisin. Toki mielellään sellaiseen runkoon, että vanhat objektiivini käyvät siihen. Perus(18-55)objektiivin lisäksi minulta löytyy kiinteäpolttovälinen 50mm (1.8) ja 10-20mm, jonka valovoimaa en nyt muistaa, mutta mikään järisyttävän "hyvä" tuo ei ole. Sellainen sopiva ulkokuvaukseen, johon se on hankittukin.

Pelkään vaan, että tuo nykyinen hajoaa joku kaunis päivä kerrasta ja sitten olen kameraton :) Kertaakaan en ole kameraa huollattanut ja se varmaan kannattaisi ensimmäisenä tehdä, mutta minkähän hintaista huvia sekin on? Ja onko sillä väliä, missä sitä huollattaa?


2 kommenttia:

  1. Samaa pohdiskelen täälläkin. Itsellä Canon EOS 1100D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa ainakin mulle olla sellainen ikuisuus projekti ja jos tunnen itseni niin menen "pakotettuna" ostaman uuden kunhan vanha hajoaa ;) Ps. vieläkään en ole saanut huollettua tuota :D

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!