torstai 6. elokuuta 2015

Kalavajetta.
Ei tässä altaassa suuria tapahdu. Tai tapahtu siellä meidän loman aikana. Ensimmäinen viikko oltiin mun siskon mökillä ja kaikki oli altaassa ok. Toinen viikko oltiin omalla mökillä ja välissä vaihdoin vettä. Normisti. Kaikki oli normisti. Kun tultiin kotiin, ihmettelin altaan vähäistä pyrstömäärää, enkä millään tajua mihin suurin osa seeprakaloista on hävinnyt tuon meidän mökkiviikon aikana. Lattialta niitä ei löytynyt.

Kalat sai ruokaa kummallakin viikolla vähemmän kuin tavallisesti, mutta säännöllisesti kuitenkin. Eikä kala tai useampi kala voi nälkään kuolla seitsemässä vuorokaudessa, jos sitä/niitä on muuten ruokittu päivittäin. Vesiarvot on samat, mitkä ne on ollutkin koko ajan. Ainoa minkä keksin on valottomuus. Ekan lomaviikon oli akvaarion valot normisti ajastimella, mutta toiselle viikolle otin ne kokonaan pois. Ajattelin, että kun oli niin kuumaa, ettei altaan lämpötila pääsisi turhaan nousemaan liiaksi jo pelkästä valon lämmöstä.

Parit kasvit oli kyllä päättäneet villiintyä tuona aikana ja ottivat kunnon spurtin kasvussa. Se sen on pakko olla, mikä on vaikuttanut altaan tasapainoon ja siitä ne kalakuolemat on varmaan johtunut.

Mene ja tiedä, arpapeliähän tämä vähän on. Siis kalakuolemien selvittäminen. Varsinkin kun ruumiita ei ole avattavaksi ( :D ) ja vesiarvot näyttää sitä samaa, kuin aina ennenkin. pH yli 7 ja alle 7.5, kH 2.5, No3 12.5-25. Tippatesteillä tehtynä. pH:n ja kH:n suhteella tuolla ei ole kauheasti hiilidioksidia, mutta jos pudotan toista, niin toinenkin tulee alemmas. Onneksi hiilidioksidia voi lisätä kuitenkin pullosta. Täytyypä taas perehtyä enemmän.

Kuvissa esiintyy leopardimonnisia, kardinaalitetroja ja helmirihmakaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!