keskiviikko 5. elokuuta 2015

Heinäkuun lapsi.
Kyllähän nyt heinäkuun lapsen pitää ainakin kerran kesässä syödä mansikkakakkua! Olen syntynyt heinäkuun lopulla ja pitihän sitä itselle tehdä oikein rehellinen mansikkakakku. Tämä oli oma ajatukseni ja versioni niin sanotusta nudekakusta eli nakedcakesta.

Vuorasin irtopohjavuoan leivinpaperilla ja reunoihin asettelin elmukelmua. Sitten se ainoa kerros pohjaa vuoan pohjalle ja sen jälkeen puoliksi leikatut mansikat asetellaan vuoan reunaa pitkin leikkuupinta vuokaa vasten.

Täyte oli tällä kertaa yltiömansikkainen, mutta äärettömän hyvä! Toki makuun vaikutti varmasti se, että kaikki kakkuun käytetyt mansikat oli tuoreita. Täytteeseen tuli vispikermaa, sitruunarahkaa, mansikkarahkaa, sokeria, soseutettuja mansikoita ja liivatetta. Täytteen kaadoin vuokaan ja nostin kakun hyytymään jääkaappiin.

Neljän tunnin hyydyttämisen jälkeen koristelin kakun puolikkailla mansikoilla. Laitoin vielä pari kokonaista mansikkaa sopivaan kohtaan ja muutaman lehden sitruunamelissaa tuomaan vihreyttä.

Ja siinä se oli. Minun syntymäpäiväkakkuni. Minun mansikkakakkuni. Mielestäni yksinkertainen ja helppo, mutta hyvinkin näyttävä ilmestys :)

2 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!