lauantai 11. heinäkuuta 2015

Nutellapullaa.

Juoksukirjoitusta kirjoittaessanihan minulla oli pullataikina kohoamassa. Tein pullataikinan Kinuskikissan ohjeella, mutta jätin omastani kardemumman pois. Kardemumman laitto taikinaan tutntui oudolta ajatukselta, koska tiesin etten aikonut tehdä ihan normaalipullia. Viiden desin taikinan kutistin omassa tekeleessäni vajaaseen kolmeen desiin ja maitona minulla oli kevytmaitoa Kinuskikissan käyttämän täysmaidon sijaan.


Mutta Nutellapulla. Sitä on tuntunut kokeilevan useampikin jo pidemmän aikaa eli uusi juttu tämä ei ole. Tämä tuntuu olevan lähes yhtä hauska ja hyvä hitti sosiaalisissa medioissa, blogeissa yms. kuin kotitekoinen jäätelökin. Ehkä ensimmäinen nutellapulla (leipä), johon törmäsin oli joku video aiheesta, mikä oli jaettu facebookissa. Se ei ollut tämä, mutta idea tässä on aivan sama.Laiskuuteni tähden en jaksanut panostaa nutellapullaani ihan noin paljon, joten ajattelin tehdä siitä simppelimmän. Kaulin taikinan kokonaisena (tuli muuten järkyttävän kokoinen taikina, vaikka nestettä oli niinkin vähän) kuten korvapuusteja tehdessä ja levitin ensin ohuelti oivariinia taikinan päälle ja sen jälkeen Nutellaa. Rasvaa tuo ei varmastikaan olisi tarvinnut ja se teki todella haastavaa Nutellan levityksestä, mutta kokeiltu on nyt sekin. Päälle ripottelin vielä kanelia ja sitten rullasin levyn. Kuten niitä korvapuustejakin tehdessä.


Netistä etsin ideoita pullan letitystä tai muuta muotoa varten ja löysin rinkelimäisen muodon, jossa kerrokset tulee esiin. Taikinan rullauksen jälkeen leikkasin pötkön kahtia, letitin ja muodostin siitä ympyrän. Valelu kananmunalla ja raesokeria pintaan. Sitten uuniin ja jännittämään lopputulosta.

Älyttömän hyvää tuli! Tiedä häntä käytinkö tietämättäni jotain turbohiivaa, mutta minusta tosta tuli mielettömän suuri. Lähes puolet lähti pakkaseenkin. Tätä on pakko kokeilla uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!