torstai 9. heinäkuuta 2015

Lasten suusta vol. 8

"Minne se muurahainen meni?" sanoi D ja katsoi metsään.
M: "No minne?"
D: "Kauppaan."
M: "Mihin kauppaan?"
D: "Lähikauppaan."
M: "Mitä ostamaan?"
D: "Jäätelöä!"
M: "Kenelle?"
D: "MinulleNI!!"


Äärettömän harvoin nämä keskustelut on edes näin rakentavia :D Poika täyttää kaksi ensi kuun loppupuolella ja pölöttää menemään enemmän kuin olisi tarpeeksi. Suu käy koko ajan (ellei siellä ole ruokaa - tai no, käy se silloinkin. Vaikka kielletään.) ja hiljaa tuo ei ole kuin nukkuessaan.

Monen kuulee harmittelevan, kun lapsi ei puhu vielä kaksivuotiaana tai puhuu, mutta vain muutamia sanoja. Minulla on nyt kaksi esimerkkiä siitä toisesta päästä. Ensimmäiset sanat sanotaan lähes heti yksivuotissynttäreiden jälkeen ja sen jälkeen ei olla hiljaa. Ei ainakaan vielä, ehkä sitten teini-iässä. Eihän se nimittäin voi olla silloin cool puhui vanhemmille. Tai oikeastaan kenelle tahansa, kuka vain viitsii vähänkin kuunnella.

Ehkä kolmasosaa tuon puheesta ei ymmärrä kukaan. Ei ulkopuoliset eikä mekään, ehkä joku toinen kaksivuotias ymmärtäisi.

 Karrikoidusti siis: "Te vähäsanaisten parivuotiaiden vanhemmat, olkaa tyytyväisiä siihen "hiljaisuuteen""!Ylin kuva on viime viikkoiselta Vänön reissusta ja kaksi alinta on pari päivää sitten kokeilluista bataattiranskalaisista. Ensimmäistä kertaa kokeilin ja ihan hyviä tuli. Vähän kun vielä panostaa maustepuoleen, niin tulee tosi hyviä. Eli täytyy pyytää tarkka resepti yhdeltä kaveriltani, kuka näitä minulle tässä pari viikonloppua sitten tarjoili ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!