maanantai 22. kesäkuuta 2015

Tyttöjä, poikia vai sukupuolineutraaleja?

Sukupuolineutraaleista nimistä kirjoitin jo jokin aika sitten, mutta tämä nyt ei varsinaisesti liity siihen mitenkään. Meillä kasvatetaan lapsia - ehkä voisi sanoa - perinteisellä tavalla. Tytöt on tyttöjä (no niitä ei kylläkään meillä ole) ja pojat on poikia. Tytöillä on tyttöjen leikit ja jutut ja pojilla poikien. Tämä ei varsinaisesti ole mikään tietoinen valinta, vaan näin se vaan menee. Minusta. Toki pojat saa leikkiä tyttöjenkin leluilla ja tehdä tyttöjen juttuja, ei se minua haittaa, mutta yhä useammin tuntuu, että ne pojat itse valitsee ne poikien jutut. Meillä kotona ehkä kuitenkin jonkin verran ajetaan myöskin lapsia siihen poikamuottiin, koska niitä "tyttöjen leluja" ei meillä ole.

Hyvä esimerkki tästä lasten, tai ehkä enemmänkin tuon vanhemman lapsen valinnasta oli, kun mumminsa oli ostanut puutarhakäsineet pojille. O:lle ei missään nimessä tullut mieleenkään, että ne hanskat voisi olla mitkään muut kuin jalkapallohanskat. Maalivahdin hanskat, että saa pallon paremmin kiinni!

Enkä siis halua mitenkään antaa kuvaa, että pitäisin puutarhahanskoja enemmän tyttöjen juttuna, mutta tässä mielestäni näki hyvin tuon sukupuoliuden. Ja toki tietysti tyttökin olisi ihan siinä samassa, kuin poikakin voinut tehdä tämän saman assosiaation näistä hanskoista. Jossain määrin uskaltaisin kuitenkin väittää, että useammin tämä tulisi pojan kuin tytön suusta.


Eihän nämä kyllä ehkä ensivilkaisulla puutarhahanskoilta näytä. Remonttihanskoiksi minä nuo luokittelisin ;) ja siltikin tulee sukupuolista vastakkainasettelua. Nimittäin vaikka niitä remonttinaisiakin on, pidän silti remonttihommia enemmän miesten juttuina. Siis sitä konkreettista työtä :D

3 kommenttia:

 1. Olen kuin olenkin kanssasi samaa mieltä. Pojat on poikia ja tytöt tyttöjä vaikka voissa paistettaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tärkeintähän on olla juuri sellainen kuin on, siitä mitään pois jättämättä tai siihen mitään lisäämättä :)

   Poista
 2. Kyllähän nuo puutarhahommat sekä remonttihommat ovat sekä tyttöjen, että poikien juttuja. Ihan omista mielenkiinnonkohteista riippuen. Mielestäni kuvan työhanskat ovat aika neutraali vaihtoehto kenelle tahansa. Ja sitten löytyy varmasti halukkaille värikkäämpiä tai kuviollisia.

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!