maanantai 15. kesäkuuta 2015

Söderskärin majakka.
Perjantaina meillä oli työpaikan virkistyspäivä. Kävimme yhdessä lounaalla ja sitten suuntasimme kulkumme venerantaan Vuosaareen. Astuimme taksiveneeseen ja porhalsimme katsomaan Söderskärin majakkaa.

Ilma oli hyvinkin tuulinen ja aallot oli paikoin oikeasti aika korkeita. Onneksi meistä kukaan ei kärsi merisairaudesta ja pääsimme muutenkin ehjinä perille. Olihan siinä vähän extremeä kun sai ihan oikeasti pitää itseään veneessä pystyssä. Ja mahasta kouraisi välillä (kivasti) juuri niinkuin Linnanmäellä joskus lapsena kouraisi. Silleen hyvällä tavalla, kun maa häviää alta ja tulee ns. vapaata pudotusta.


Saari oli kaunis ja majakka myös. Saatiin opastusta saaresta, majakasta ja tiedetään hurjasti enemmän nyt tuonkin paikan historiasta. Kulkeminen saarella oli tarkoin rajattua lintujensuojelun vuoksi ja täysin vapaata tuo kulkeminen siellä ei ollut.

Majakkaan kuitenkin päästiin ja kivuttiin siellä ihan ylös asti. Ylhäältä oli mielettömät näkymät! Ja järkyttävä tuuli, jos uskaltautui tuolle ulkotasanteelle menemään. Uskalsin!Majakkakierroksen jälkeen saimme kahvia ja kakkua. Kotiin tulimme pidempää reittiä, kuin mitä menimme saarelle. Syynä tähän oli vain entisestään yltynyt tuuli ja sitä seurannut vieläkin kovempi merenkäynti. Kiertämällä pääsimme vähän suojaisemmassa kulkemaan ja matkanteko oli näin ollen  mielyttävämpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!