maanantai 1. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA

Oletko sinä saanut osaksesi sitä loukkaavaa nettikommentointia?

Minun täytyy olla kiitollinen ja sanoa ettei minulla ole ainakaan vielä kokemusta negatiivisista kommentoijista, mutta ehkä sekin on vielä tulossa. Voiko siihen varautua? Ei varmaankaan.

Tipulan Emonen törmäsi aiheeseen ja päätti ottaa härkää sarvista ja tehdä asialle jotain. Tai ainakin hän päätti yrittää tehdä asialle jotain. Syntyi SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanja, jossa bloggaajat toivovat kauniita kommentteja. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa ja ohjeita löytyy ylemmän linkin lisäksi vielä täältä.

Jotta kaikki ei olisi näin ruusuilla tanssimista ja elämän katsomista vaaleanpunaisten lasian läpi, niin eri mieltä saa olla. Se on joskus jopa toivotumpaa kuin pelkkä samaa mieltä oleminen. Mutta! Ketään ei saa loukata ja iskeä niin sanotusti sanallisesti vyön alle.

Kritiikkiä pitää olla, mutta se pitää ensinnäkin osata antaa ja sitä tulee osata ottaa vastaan. Kunhan se tapahtuu rakentavasti ja loukkaamatta.

Vaikka minulla ei olekaan omakohtaista kokemusta näistä loukkaavista kommenteista halusin silti olla tässä mukana. Lähin kontaktini näihin kommentteihin on yhden tuttavan kautta. Tiedän hänen saavan paljonkin loukkaavia kommentteja ja jopa vihapostia ja olen miettinyt, että miksi joku tuntee olevansa oikeutettu tekemään jollekin toiselle näin.

Ymmärtääkseni lähes kaikki näistä kommentoijista turvautuvat joko sanaan anonyymi tai keksivät nimekseen jonkin Ville Vallattoman. Haluaisinpa tietää, kuinka moni näistä kirjoittajista "uskaltaisi" sanoa sen kaiken ääneen - kasvotusten.

Alla oleva kuva ja tekstit on kopioitu Emoselta kampanjaan osallistumiseksi.


Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"
Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kolme pientä porsasta  -  Kommammaa  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Petran; Minä ja me  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Taloni maalla  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Vähäx vaikeeta?  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

3 kommenttia:

 1. Nämä mainitsemasi arvostelut ja loukkaukset kuuluvat varmaankin keskustelupalstojen pohjasakkaan. Tämmösten asiattomuuksien yläpuolelle kannattaa asettua ja ilmoittaa ylläpitoon tai poistaa typerä kommentti itse. Empä muista saaneeni mitään loukkaavaa, vaikka blogini onkin avoin kaikille. Ainoastaan jnkv roskapostia, mikä tarkoittaa robotteja, mainoksia jne. Jossakin on ollut joskus arvostelua kommenteistani takavuosina:)

  Ei kai kukaan järkevä ihminen käyttäydy kauppajonossa tai puistossa tuolla tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei siis ole omakohtaista kokemusta ilkeistä nettikommenteista, mutta olen kyllä tuttavilta niistä kuullut. Ja joskus lukenutkin itse niitä kommentteja. Tuohon kauppajonoon tai puistoon en osaa sanoa varmasti. Minustakin tuntuu käsittämättömältä, että joku voisi oikeasti käyttäytyä noin. Joko tuo oli totta tai hyvin kärjistettyä.

   Kuvan alla olevat tekstit olen kopioinut Emosen blogista osallistuessani tähän kampanjaan. Olisin tietysti voinut kertoa sen lukijoillekin olevan muualta peräisin :) taidanpa siis hieman muokata tekstiä.

   Poista
 2. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) Tosiaan eri mieltä saa ja pitääkin tarvittaessa olla, mutta mielipiteenkin voi kertoa haukkumatta toista. Mitä olen kommentteja lukenut, niin oli asia mikä tahansa, siihen voi aina helposti vetää ulkonäön mukaan ja itse asian sijasta haukkua painoa, tyyliä tai vaikka kasvonpiirteitä. Välillä tuntuu, että ilkeästi kommentoivat etsimällä etsivät jotain pientä sytykettä, jonka varjolla voivat täyttää koko kommenttilaatikon kurjilla asioilla.

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!