torstai 11. kesäkuuta 2015

Koti: Olohuone.

Olohuoneesta ei ole suurempaa sanottavaa. Erikoisia tuo tila ei ole missään vaiheessa kokenut, vaikka huonekalut onkin olleet ainakin yhdessä toisessakin järjestyksessä kuin mitä ne tässä on. Silloin kun muutettiin sai lattian parketti päälleen tuon laminaatin mitä meillä on lähes jokaisessa huoneessa, seinät maalattiin ja listat vaihdettiin. Ne kaikki.

Ja onhan tuo parvekekin kokenut ehostuksen muuttomme jälkeen. Se ei nimittäin ole ollenkaan sama parveke mikä siinä oli :) Samannäköinen ja hyvin samanlaisesti rakennettu, mutta uusittu kokonaan, jotta kestää taas. Sitä tehtiin yksi viikonloppu muistaakseni kesällä 2012. O oli evakossa mummillaan ja meillä hihat heilui neljän aikuisen voimin. Miehet oli purku- ja kasaushommissa ja me naiset sitten saatiin keskittyä maalaamiseen. Ja ruoanlaittoon - muistaakseni.

Ensimmäinen kuva on otettu portaiden yläpäästä. Oikealla on keittiö ja vasemmalla ovi kylpyhuoneeseen. Tuo pidemmällä näkyvä ovi oikealle on työhuoneeseen. Olohuone "jatkuu parvekkeena" koko olohuoneen leveydeltä - ainakin kesäisin.
Sohva on Ikean Ektorp ja tuo lepotuoli on Askosta. Se keinuu, pyörii ja sen saa lähes makuuasentoon. Hirveen kiva vempele pienten lasten perheessä, varsinkin kun lapset ovat tajunneet itsekin tuon hauskuuden. Vasemmalla näkyvä seinä tapetoitiin jo aikaa sitten tiilitapetilla ja kun tapettia jäi tarpeeksi yli, laitettiin sitä myös alakerran vessaan.

Tapettiseinälle kuuluu oikeasti pari valkoista Lack-hyllyä, mutta ne ei ehtinyt seinälle asti siihen mennessä, kun kuvia otin. Tosin ei ne seinällä ole vieläkään :)


Sohvan takana oleva seinä on se mikä pitäisi maalata. Tai haluaisin sen maalata. Värinkin olin jo valinnut ja sitä sitten extemporena vedettiin kodinhoitohuoneen päätyseinään. Väri on kyllä hyvä (Tikkurilan laama), mutta aika erilainen siitä, millainen sen kuvittelin olevan. Siinä värikarttalappusessa se oli jotenkin enemmän harmaa ja seinässä tuo näyttää minusta liian "pehmeältä" sävyltä. Liian ruskealta. Näitä olohuoneen värejä pohdin tuossa jo aiemminkin, ehkä kuukausi sitten.


Tv-tasona meillä on toiminut tuo Expedit-hylly. Tv on kyllä seinätelineellä seinässä ja tuon tason päällä on vain vahvistin, blu-ray soitin ja digiboksi. Nii ja kaiutin. Älkää kysykö mikä - joku vaan (iso). Minä en noista äänentoistollisista asioista meillä vastaa :) Totta, ääni saa mielellään kuullostaa hyvältä, mutta kunhan se onnistuu tulemaan ulos suhteellisen pienistä laatikoista.

Nyt olen kyllästynyt tuohon hyllyyn. Hylly on oikeastaan hankittu ja laitettu tuohon vain siksi, ettei nuo meidän lapset ole vauva-aikana päässeet painelemaan nappuloita. Oliverin aikaan siinä oli vielä sellainen matalampi taso, joten sehän oli hyvä tuki harjoitella pystyyn nousua. Varsinkin kun houkuttimena oli mieletön määrä nappuloita! Jos minä saisin päättää ja meillä olisi mahdollisuus ostaa tuon tilalle ihan mikä vaan, niin siihen tulisi Iskun Saaristo -sarjan tv-taso. Vaikka se olisikin vähän liian iso tuohon.

Mutta taidanpa vielä tyytyä hetken tuohon. Kerätä rahaa tuon korvaajaa varten ja mennä sitten Ikeasta hakemaan jotain paremmin budjetilleni sopivaa ;)

 
Ylimääräiset tyynyt ei kuulu tuohon sohvaan, vaan jätin ne vanhasta meille. Ostin kangasta ja nappeja ja ompelin tuollaiset kirjekuorimalliset tyynynpäälliset.


Verhotkin pitäisi vaihtaa joihinkin, mitkä näkyisivät enemmän. Ne on ostettu jo, mutta odottavat silittäjäänsä paketissaan. Ja ripustajaansa. Tai oikeastaan ne odottaa sitä, että tuo nykyinen verhokisko hässäkkä (semmonen muovinen) otetaan katosta alas ja tilalle asennetaan huoneen koko leveydeltä verhotanko.

ps. se verhotanko on vielä kaupassa ;)
pps. kattovalaisin uupuu olohuoneesta. Siellä oli tuuletinvalaisin, mutta koska se on nykyään kovin turha ja out of muoti niin myin sen. Meni kuin kuumille kiville ja se oli lähes myyty ennen kuin sain sen (lue: mies sai) katosta alas.Nyt pitäisi keksiä löytyy joku uusi tuohon. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Muita kotimme huoneita: eteinen, keittiö, kylpyhuone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!