keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Koti: Kodinhoitohuone.

Kodinhoitohuone oli yksi niistä märkätiloista, jotka oli remonttikohteena tänä keväänä. Suuria muutoksia ei tuo tila kokenut, mutta kuitenkin lopputulos on hyvin erilainen vanhaan verrattuna. Kodinhoitohuone on minun mekkani ja ellei syöminen ja sitä kautta keittiö olisi elinehto, olisi minusta kodinhoitohuone kaikista huoneista se ykkönen. Nyt kuitenkin jaetulla ykkössijalla on kodinhoitohuone keittiön kanssa. Tämä huone on minulle paljon muutakin, kuin vain pyykkivuoria, pesukoneita ja puhdistusaineita. Tämä on puhtauden ja suitsaitsukkelaan kuivan pyykin mekka! Toinen noista koneista on siis kuivausrumpu. Laite, josta en todellakaan luovu vaikka kuinka se veisi paljon sähköä tai kuluttaisi vaatteita. Enhän minäkään sinne ihan kaikkea laita, mutta suurin osa vaatteista sinne kuitenkin menee.

Ehkä se, mikä kuitenkin tekee tästä huoneesta sen jaetulla ykkössijalla olijan, on tuo pöytätila (jota muuten edelleenkin on liian vähän). Nuo pöydät nimittäin muuntuu ompelutasoiksi hetkessä, kunhan nostan koneet pöydälle ja alan ommella :) Ompeluun on ollut todella vähän aikaa viime aikoina - eli siis viimeisen puolen vuoden aikana, mutta ehkä se taas tästä alkaa suttaantua.

Seuraavaan kotiin mies taitaa haluta ainakin yhden huoneen lisää, askarteluhuoneen. Itselleen. Minäkin tahdon siihen seuraavaan kotiin yhden huoneen lisää, ompeluhuoneen. Itselleni. Tarpeemme on siis leikkisästi kasvattaa kotiamme kahdella huoneella :)Lattia sai uuden laatan, päätyseinä maalattiin extempore ajatuksella ja kaapit uusittiin. Kaapit rakennettiin Ikean keittiön kaapistoista ja ovat lähes samanlainen kokonaisuus, kuin mikä tuossa jo olikin.

Niin kutsutun välitilan laatan tilalle tuli sisustuslevyä, mikä löytyi K-Raudasta.


Pyykkikorin virkaa toimitti aiemmin tässä kaapissa olleet kaksi metallikoria, joiden virallista nimeä en nyt millään muista. Lakana- ja pyyhepyykki taas kerättiin huoneen päädyssä olleeseen mustaan koriin. Korista luovuttiin ja pyykkikoritkin piti keksiä uudestaan. Lähes vahingossa Ikeaa selatessa tuli vastaan nämä kankaiset korit, SKUBB -pyykkisäkit. Luonnollisesti mustaan menee tummat ja valkoiseen vaaleat. Liila voisi olla värillisen pyykin kori, mutta meillä se on sille lakana- ja pyyhepyykille.Mankeli <3 En voinut koskaan kuvitella tykkääväni tästä vekottimesta, mutta kyllä se vaan on hyvä! Tämä minun versioni kun on vielä tämmöinen perintökalu, josta en ole edes varma kenen se on alunperin ollut. Äidinäitini ehkä? Kangas on varmasti useampaankin kertaan vaihdettu (viimeksi viisi vuotta sitten) ja katkaisimenkin isäni vaihtoi katkenneen tilalle.


Tykkään näistä tekstitauluista, kunhan teksti on jotain mikä napsahtaa omalle kohdalle mainiosti. En tykkää mistään perinteisistä "kotini on linnani" -tyyppisistä jutuista, vaikkakin "home is where the heart is" toimii minullakin.

Yllä olevan taulun tekstiin törmäsin jossain netissä. Piheys iski, niin kuin lähes aina näissä sisustusjutuissa, enkä viitsinyt maksaa tuosta X määrää plus postitusta. Törkeästi siis kopioin tekstin, kirjoitin sen wordiin ja muokkasin fontteja. Kohdistin ja tulostin valkoiselle paperille. Ikeasta saa halpoja ja tällaiseen tarkoitukseen erittäin hyviä NYTTJAkehyksiä, joten sellaiseen laitoin tuon ja seinälle. Toimii - ainakin minun mielestäni :)

Ja vielä tämä jo perinteeksi muodostunut lopetus, tältä tuo huone näytti ennen:Ja muut jo esitellyt huoneethan oli eteinen, keittiö, kylpyhuone, olohuone, suihku ja sauna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!