maanantai 29. kesäkuuta 2015

Geishapussukka.


Karkkipaperipussukat ei ole todellakaan mikään uusi juttu, mutta minä sitä pääsin vasta nyt kokeilemaan. Jo jouluna aloin keräämään karkkipapereita ja vaikka meillä vähän käärepaperillisia makeisia syödäänkin, niin ei siihen sentään tätä puolta vuotta mennyt. Ei vain ole ollut aikaa tehdä näitä ei-niin-tärkeitä-juttuja.


Jonkun ohjeenkin joskus olen näistä lukenut, mutta tämän tein ihan omalla idealla, sen kummemmin mitään kopioimatta. Ensin silitin paperit sileiksi leivinpaperin läpi ja sitten liimasin niitä kontaktimuoville. Leikkasin muovin karkkipapereiden kokoiseksi ja liimasin kontaktimuovin vielä toisellekin puolelle. Jätin kontaktimuovia reilun sentin verran reunojen yli ja käänsin sen toiselle (nurjalle) puolelle.Takakappaleen tein hieman isompana, jotta sain samasta palasta myös läpän. Vasta ommellessa tajusin, että olisinhan voinut laittaa kaiken yhteen pötköön, niin ei olisi tullut saumaa pohjaan.Kiinnityksen ajattelin tehdä ensin tarranauhalla, mutta tämä olikin kiva projekti päästä kokeilemaan uusia KAM-pihtejäni. Tilasin ebaysta KAM-pihdit ja läjän montaa eriväristä neppiä. KAM-nepit on niitä sellaisia muovisia neppareita :)

Pussukan annoin siskon tytöille.

2 kommenttia:

  1. Mä oon kanssa monesti miettinyt, että pitäisi kokeilla karkkipaperiompelua. Onko tuo miten helppoa materiaalia ommella? Täytyykö varautua siihen, että menee hermot temppuilevan ompelukoneen kanssa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli itse asiassa yllättävän helppoa. Mulla oli vielä kotona jotain sellasta kontaktimuovia, jossa luki vahva kontaktimuovi, mutta hyvin jaksoi kone ommella. Pitkällä pistolla ja uudella/uudehkolla (terävällä) neulalla kun ompelee, niin ei töki :)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!