maanantai 11. toukokuuta 2015

Tavallista flunssaa tämä vain on.

Se oli lääkärin toteamus, kun kävin kertomassa oireeni. Sain nenäsumutetta, nuhalääkettä ja ohjeet nenäkannun käyttöön.

Esitin siis asiani lääkärille, että ajattelin tämän olevan flunssaa mutta toki on alkanut käydä mielessä allergiankin mahdollisuus ja siksi olen hänen luonaan. Ja toki myös siksi, että toivon helpotusta olooni. Allergia-ajatukseeni lääkärin toteamus oli yksinkertainen ja lyhyt. Allergia ei ala yhtäkkiä, sitä joko on allerginen tai ei ole, joten ei voi olla allergiaa.

Kerroin, että olen kuullut ja tuttavissanikin on henkilöitä, jotka on vasta aikuisiällä allergisoitunut jollekin (esim. siitepölylle) ja siksi itsellänikin tämä kävi mielessä. Tähän hän sanoi sen toki olevan mahdollista, mutta että tämä minun tapaukseni ei ole allergiaa vaan flunssaa. Jossain vaiheessa meillä tuli myös puheeksi allergiatestit ja sanoin olleeni testeissä muistaakseni 2012. Silloin jo tiedossa olevan nikkelin lisäksi löydettiin allergiat isotiatsolinonille ja epoksihartseille. Prick-testeissä (eli näissä pistokokeissa, millä testataan esim. heiniä) ei löytynyt mitään. Minä ihan oikeasti luulin, että allergisoitua voi myöhemminkin eikä vain niin, että allergia on syntymästä lähtien. Lääkäri kuitenkin tiesi asian olevan toisin ja totesi, että jos tällaisen tuloksen olen saanut, niin asia on sillä selvä. Ei allergiaa.

Joku voisi nyt luulla, että en tykkää siitä ettei minulta löydetty allergiaa. Eihän sitä tosin varsinaisesti kyllä nyt etsitykään, mutta päinvastoin! Mielummin flunssa kuin allergia, mutta ihan oikeasti luulin että nämä eivät ole niin mustavalkoisia tai jokotai -juttuja.

Sain siis lääkkeitä reseptin muodossa mukaani ja lopuksi vielä toteamuksen: "Ilmoita minulle ja tulethan uudestaan käymään, jos oireet ei helpota seuraavan viikon aikana".

Toivottavasti hän oli oikeassa, mutta jäi kuitenkin sellainen olo, että olikohan hän sittenkään niin varma flunssadiagnoosistaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!