keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Jotain uutta lastenhuoneeseen.

Lastenhuoneemme sekä kuopuksemme koki muutoksen toissapäivänä. Vielä maanantaiaamuna lastenhuone näytti siltä, miltä se on näyttänyt joulukuusta lähtien. Liikaa tavaraa ja varsinkin sänkyjä on huoneessa ollut, mutta huone onkin kiltisti odottanut aikaa jolloin sanotaan heipat pinnasängylle. Kun pinnasänky on poistunut huoneesta voidaan sisustaa lastenhuone jollain pidempiaikaisemmalla tavalla.

 Huone ovelta kuvattuna.

Huone on (ainakin minun mittapuuni mukaan) iso ja sinne mahtuu vallan mainiosti kaksi lasta. Tai varmaan enemmänkin, mutta sitä en ole päässyt kokemaan muuten kuin yövieraiden muodossa.


Kerrossänky ostettiin pojille jo viime vuoden lopulla, mutta emme ole kuitenkaan luopuneet pinnasängystä, kuin vasta nyt. Päätettiin pitää D pinniksessä niin pitkään kun se siellä viihtyy. Vieläkin olisi viihtynyt, mutta kun poika oppi kiipeämään itse sänkyyn ja sieltä pois, oli siitä jo turvallisuussyistä luovuttava. Tai ainakin siksi, ettei minun tarvitsisi joka yö arpoa tuleeko poika tällä kertaa naamalleen sieltä vai jääkö esim. jalka pinnojen väliin ja napsahtaa poikki.

O:n synttärilahjaksi saama leikkikeittiökin on ollut nurkassa odottamassa väljempiä leikkitiloja.


Perinteinen Ikean Expedit on meillä lelujen aarrearkku. Laatikot on täynnä leluja ja ylärivi on pyhitetty kirjoille. Päällinen on lähes täynnä Aku Ankkoja ja niille haluaisin keksiä jonkun paremman säilytyspaikan, mutta jos ehdotan miehelle varastoa veikkaan hänen korvistaan nousevan savua :)


Tämä on ehkä parhaimmalta nimeltään seinävaate, joka on koristanut lastenhuoneen ikkunan vastakkaista seinää. Kokoahan tuolla "taululla" on reilusti ja se onkin aikoinaan tehty sängynpäädyksi. Olen siis tehnyt tuon itse. Etsin netistä kivan kuvan ja suurensin sitä suurentavalla kopiokoneella. Kun kuva oli tarpeeksi iso, kiinnitin kaikki paperit yhteen ja sain yhden ison kuvan aikaiseksi. Sen jälkeen leikkasin jokaisen palan erikseen ja merkkasin palat. Näin minulla oli kaavat lakanakankaita varten valmiina. Ostin tarvittavan määrän tietynvärisiä lakanakankaita ja leikkasin kankaista palat. Kaksipuoleisella liimakankaalla silitin palat oikeille paikoilleen taustakankaalle, jonka jälkeen siksakkasin kaikki reunat. Lopuksi vielä suoralla ompeleella hieman ilmeitä ja parit napit silmiksi. Taululle vielä "kehykset" ja yläreunaan taskut.

Nyt tämä on taas otettu alas seinältä ja mietin kuumeisesti mitä sille teen. Suurta tunneyhteyttä tuohon minulla ei ole ja uskoisin, ettei se tule olemaan meillä enää esillä. Säilyttää en viitsisi. Antaa voisin jollekin tutulle, jos sen oikeasti haluaisivat. Myyntiäkin olen miettinyt, mutta haluaako tuollaista oikeasti kukaan? huuto.nettiin se varmaan pitäisi laittaa, niin saisi parhaimman mahdollisen hinnan. Ehkä.

Kille.

Maanantai-iltana siis muokkasimme huonetta.

Pinnis purettiin ja suurieleisesti kerrottiin D:lle mikä on HÄNEN sänkynsä tästä lähtien. Kyllähän tuo jo aiemminkin tiesi alasängyn olevan hänen, mutta jotenkin ei ollut kuitenkaan ottanut sitä omakseen. Kokeiltiin jo pariin otteeseen siirtäää poika sinne, mutta koska pinnis nökötti yksinään ja tyhjänä vielä huoneessa ei poika jäänyt uuteen isojen poikien sänkyynsä. Samantien pomppasi pystyyn, keräsi kimpsunsa (riepu ja kille) ja meni pinnikseen samalla puhuen jotain omasta sängystä.

Kerrossänky siirrettiin pinnasängyn paikalle, jolloin huoneen pisin seinä saatiin tyhjäksi. Nyt pitäisi sitten keksiä mitä sille seinälle tehdään. Haluaisin sen maalata jollain värillä (mutta millä??) ja/tai tehosteeksi esim. jonkun kokoinen neliö liitutaulumaalilla. Tai jotain muuta? Kuvatapetti esim. Mauri Kunnas aiheella? Verhotkin voisi uusia.

Pari iltaa ja yötä on nyt pojilla takana uudessa sängyssä ja uudessa huoneessa. Hyvin on mennyt ja toivottavasti sama tahti jatkuukin. Onhan nuo illat ollut enemmän hyppimistä, mutta ei yhtään niin paljoa, kuin kuvittelin niiden olevan. D:lle on tänä päivänä tärkeää mennä kirjan kanssa nukkumaan ja kirjaa käydään useampaan otteeseen vaihtamassa vielä hyvänyön -toivotuksen jälkeenkin.

Eilen huoneeseen oli jo aikaa sitten laskeutunut hiljaisuus, mutta kuitenkin minulle tuli tunne, että sinne pitäisi kurkata. Onneksi kurkkasin, koska näky mitä näin, oli jollain tapaa aivan mielettömän ihana! Kummatkin pojat oli siirtäneet sekä tyynynsä, että peittonsa matolle ja siinä ne vierekkäin nukkuivat <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!