perjantai 8. toukokuuta 2015

3/6 ollaan siis puolivälissä rutistusta.

No rutistukseksi tätä ei nyt oikeastaan ole edes voinut sanoa. Loppujen lopuksi huomaan, että todella pienillä muutoksilla voi saada paljonkin aikaan, mutta tahtoa ja itsekuria se vaatii. Todella! Toki muutokset on suuria heille, joiden ruokavalio on kovin rajallinen ja syödään esimerkiksi vain ranskalaisia ja nakkeja (kärjistetysti).

Mutta minä ja meidän perheemme syö monipuolisesti ja suhteellisen terveellisesti jo yleisesti ottaen, niin suuria muutoksia tämä kesäkroppa -valmennus ei ole minulta vaatinut.

Pahin viholliseni ja kompastuskiveni on leipä ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin se VAALEA leipä. Tottakai! Herkuista suolaset on suurempi ongelma kuin makeat. Karkeista yms. ei ole ollut ollenkaan vaikeaa luopua, mutta sipseistä kyllä. Tai suolapähkinöistä. Niitä tekisi mieli.

Veden juomiseen olen oppinut, mutta siitä täytyy edelleen muistuttaa itseään jatkuvasti. Olen ottanut myös tavaksi sellaisen, että jos istun paikallani tai teen jotain sellaista, että vesipulloa on helppo pitää kädessä, niin pidän. Silloin sitä vettä tulee litkittyä vähän niin kuin huomaamattaan ja se ei tunnu pakkopullalta.

Välipaloja olisi hyvä myös opetella syömään, mutta siitä en ole halunnut ottaa stressiä. Syön aamiaisen (joka on kyllä hieman turhan niukka) aika tarkalleen kello kuusi joka arkiaamu. Lounas onkin sitten vasta puolenpäivän hujakoilla ja useimmiten lounasta nautin kun kello on ehtinyt jo yli kahdentoista. Aamiaisen ja lounaan väliin minun pitäisi siis istuttaa välipala, koska (jo) kymmeneltä minulla on kiljuva nälkä! Mutta mikä olisi sellainen sopiva välipala? Sellainen mitä ei tarvitse lämmittää ja sellainen mikä ei välttämättä tarvitse kylmääkään? Ja sellainen mikä on helppo syödä yhdellä kädellä, ja joka ei sotke :D


Maanantaiaamusta lähtien on minulla ollut nenä tukossa. Oikein silleen reilusti taas. Se on tukossa, mutta ei siis vuoda ja harvemmin niistämälläkään sieltä nyt mitään tulee. Niin ja aivastuttaa tosi usein. Kurkku ei ole kipeä ja kuumetta ei ole, mutta ainakin alkuviikosta oli muutenkin kipeä olo. Sen vuoksi tämän viikon kuntoilut on jäänyt kuntoilematta, kun en ole ollut täysin varma missä kunnossa olen.

Sunnuntaina pidän hyvällä omallatunnolla herkuttelupäivän. Tosin herkuttelu tarkoittaa itselläni lähinnä jotain oikeasti hyvää ruokaa. Wienerleikkeitä tekisi mieli!

Sitten vielä kilo ja senttivertailua, jotta tekin huomaatte, että onhan tästä jotain hyötyä ollut ;)

Lähtömitat:
paino 64kg
vyötärö 93cm
lantio 101cm
reisi 60cm
käsi hauiksen kohdalta 33cm

Mitat kolmen viikon jälkeen:
paino 61,9kg
vyötärö 89,5cm
lantio 98,5cm
reisi 58cm
käsi 30cm
näiden lisäksi mittasin nyt kolmen viikon kohdalla myös rinnanympäryksen ja se oli 95,5cm

Voidaan siis todeta, että kiloja on lähtenyt, mutta niin on senttejäkin. Melkein jopa enemmän kuin osasin odottaa.

Harmittaa, etten tajunnut tuota rinnanympärystä mitata myös heti alkuun, nimittäin sen olen ehkä parhaiten huomannut pienenevän. Rintaliivejä saa nimittäin laittaa kireämmälle ja kireämmälle koko ajan :) Tosin huonona puolena on rintavarustuksen häviäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!