keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Verkkovalmennus: kuudessa viikossa kesäkroppa.

Kaikkeen sitä ihminen sitten haksahtaakin, mutta tätä oli pakko lähteä kokeilemaan. Hinta oli HALPA (12,95e) ja sisältö kuitenkin vaikutti hyvältä.

Näin facebookissa mainoksen ja siitähän se sitten lähti. Motivire järjestää maanantaina alkaneen kuuden viikon verkkovalmennuksen, jossa heidän mukaansa tavoitellaan rantakuntoa ja hyvää fiilistä.

Valmennukseen pääsi mukaan haasteen muodossa veloituksetta facebookissa, mutta konkreettisen verkkovalmennuksen sai ostaa edullisesti. Suurimpana erona näiden kahden välillä oli, että maksulliseen sisältyi ruokaohjelma. Ohjelmat, niin kunto kuin ruokakin on laadittu perusterveelle ihmisille ja kukin sitten soveltaa omaan itseensä niitä sopivaksi.

Idea on mahtava (ainakin minusta), nimittäin joka päivälle on laadittu treeni ja se on sellainen, minkä voi suorittaa kotona. Ihan parasta, ettei tarvitse lähteä kuntosalille huhkimaan. Hyvähän se varmasti olisi sielläkin huhkia, mutta itselläni ei ainakaan ole siihen mahdollisuutta tämän hetken kiireisen elämäntilanteen takia. Sunnuntaisin on viikon päättävä "The Treeni", joka on kuulemma sellainen millä mitataan edistymistä tämän kuuden viikon aikana. Siitä en vielä tiedä sen enempää, joten sunnuntaita odotellessa.

Ennen maanantaita suoritettiin kotikuntotesti ja jos olen ymmärtänyt oikein, sekin uusitaan ja verrataan tuloksia. Sitä en vielä tiedä uusitaanko se esim. puolessa välissä ja lopussa vai vain lopussa.

Ensimmäiset kaksi viikkoa on ruokavalion suhteen haastava. Tai sitä se ainakin minulle on. Hiilihydraatit on alkuun nolla. Joten aamupalallakin pitäisi nauttia hyvin proteiinipitoinen ruoka. Aamupala on varmasti minulle se haastavin tässä jo senkin takia, että minun pitää opetella syömään se ja toinen haaste tulee veden juomisesta. Olen todella huono juomaan vettä, ja nyt sitä pitäisi litkiä reilu kaksi litraa päivässä. Ihan kahteen litraan asti en ole vuorokaudessa päässyt nyt ensimmäisen kolmen päivän aikana, mutta lähelle sitä. Ja sen kyllä huomaa, nimittäin vessassa saa juosta alvariinsa :D

Elämäntilanteesta löydän myös yhden lisähaasteen. Ruokien valmistaminen. Nyt "joudun" valmistamaan kaksi ruokaa per ateria, sillä eihän muu perheeni syö nyt kuten minä.

Herkuista luopuminen ei ole ainakaan vielä tuottanut tuskaa, mutta tiedän että senkin aika koittaa vielä.

Täysin armoton en meinaa olla itselleni. Olen lähdössä reilun viikon päästä lauantaina naisporukalla Tampereelle katsomaan Kyllä isä osaa -teatteria ja yövymme hotellissa. Meillä on pöytä varattuna lauantaille, enkä meinaa silloin puputtaa pelkkiä kasviksia tai salaattia. Toinen milloin aion antaa itselleni mahdollisuuden nauttia on vappu. Vanhempani järjestävät jo perinteeksi muodostuneen vappulounaan vappupäivänä, enkä todellakaan aio kieltäytyä äitini pöydän antimista.

2 kommenttia:

 1. Tuollainen ohjelma on hyvä kick off, lähtölaukaus elämäntaparemontille, kun ei sitä muuten välttämättä tulisi aloitettua. Paljon tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummastakin raskaudesta mulla on jäänyt kaksi kiloa jumittamaan mahan seudulle, joten kun esikoista aloin odottaa näytti vaaka 60 (silloin jo kaksi ylimääräistä kiloa). 62 oli lukema kun kuopusta aloin odottamaan ja nyt puolitoista vuotta hänen syntymänsä jälkeen vaaka on jumittunut tuohon 64 lukemaan. Ja täytyy muistaa etten aiemmin oikeastaan ole tehnyt asialle mitään, joten ihan oma vika :D Nyt siis varovainen tavoite olisi kuuden kilon pudotus, mutta sen en todellakaan oleta tapahtuvan kokonaisuudessaan tämän kuuden viikon aikana.

   Juurikin sen sysäyksen tarvitsen ja eväitä ja ohjeita kuntoilun harrastamiseen kotona.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!