torstai 26. maaliskuuta 2015

Lääkärintarkastus: 4v ja 1,5v.

Hupsista. Kuvittelin jo kirjoittaneeni tämän, mutta enpäs ollutkaan :)

Onneksi sain poikien neuvolalääkärintarkastukset peräkkäin. Ei siis tarvinnut käydä neuvolalla parin viikon sisään kuin kolmesti. Neljän sijaan.

Vanhastaan jo tiesinkin aika hyvin mitä D:n osalta oli odotettavissa. Ei suuren suuria juttuja siis. O:n osalta taas en tiennyt mitä kaikkea tuleman piti, mutta eipä tuo senkään osalta kummia tarjonnut.


Ensin oli D:n vuoro. Lääkäri kyseli kuulumisia ja sitä miten meillä yleisesti ottaen menee. Hyvin menee, kuten jo terkkarillekin mainitsin. D on erittäin omatoiminen, kävelee ja juoksee, hyppii, kiipeilee, taiteilee ja matkii. Varsinkin veljeään. Jos O kiipeää sohvan käsinojan päälle seisomaan ja hyppää siitä alas ennen kuin häntä ehtii ärripurri-tyylillä kieltää on D tekemässä samaa n. 15 sekunnin jälkeen :)


D höpöttää paljon, eniten omalla kielellään, mutta sanoja on alkanut kunnolla muodostumaan viimeisen parin viikon aikana. Lähes päivittäin poika on oppinut uuden tai useamman uuden sanan ja niitä hoetaan taukoamatta. Eilisen uudet sanat on moi ja kiitos. Kaikille sanotaan moi tai moimoi. Ja jokaiseen asiaan kiitetään. Moi tulee hyvinkin kirkkaasti suusta, mutta kiitos on enemmänkin kittooosh. Ässä kuitenkin suhisee oikealla tavalla. Yksittäisten sanojen lisäksi taitoa on tainnut karttua viime päivinä sanapareiksi asti. Maito poppu (maito loppu) ja mimmiapappa (mummi ja pappa) on ehkä ne hoetuimmat, mutta taipuu se kieli muuhunkin. Aippa poish (vaippa pois), teta tänne (heta tänne, heta on toinen koiramme).


O taas pääsi itse vastailemaan lääkärin kysymyksiin ja kertoi hänelle kuuluvan hyvää. O:n silmien osalta lääkäri tarkasteli vasemman silmän karsastusta, mutta ei nähnyt enää viitteitä siitä.


Huonona äitinä ( :D ) en edes itse ollut pannut merkille O:n mahdollista karsastusta. Mies sen oli huomannut ja ihmetteli sitä ääneen pojan puolitoistavuotisneuvolassa. Terkkari oli silloin sitä mieltä, että saattaahan tuo hieman sisäänpäin karsastaa ja laittoi lähetteen silmäpolille. Siellä käytiin ja diagnoosi oli muistaakseni lievä vasemman silmän karsastus. Ei toimenpiteitä, mutta seuranta kerran vuodessa.


Saimme mukaan myös Liikenneturvan laatiman vihon liikenteestä ja varsinkin aiheesta Lapsi liikenteessä. Itse asiassa vihkoja oli kaksi, toinen oli tehtävävihko lapselle ja toinen opas vanhemmille. Oppaassa kerrotaan esimerkkejä miten liikenteestä kannattaisi kertoa tietyn ikäiselle lapselle.

Ja sitten vielä ne kasvut O:n osalta (D:llähän oli se oma postaus neuvolakäynnistä). Pituus 103,7cm, paino 18.6kg ja päänympärys 51cm. Kasvuseulan mukaan O:lla on edelleenkin hieman ylimääräistä painossa, mutta lääkäri tai terveydenhoitaja eivät kumpikaan puuttuneet siihen. Kukin omalla käyrällään ja tasoittuuhan tuo koko ajan :) Sen sijaan päänympärys ja pituus kasvavat tasaisesti nollakäyrällä.

Terveydenhoitaja kirjoitti: "O on reipas ja kiva poika. Kasvut ja näkö normaali. Kielellinen kehitys hieno ja iänmukainen. Motoriikka ok." Ja lääkäri: "Kasvu tasaista. Taidot ikätasolla. Petket paikoillaan, avoimet, ei vuotoa. Reipas, taitava poika."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!